Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: «Ανεύθυνη» η στάση των ΗΠΑ απέναντι στους εβραϊκούς οικισμούς

tags :
Παλαιστίνη: «Ανεύθυνη» η στάση των ΗΠΑ απέναντι στους εβραϊκούς οικισμούς
Oι ΗΠΑ «δεν έχουν τα προσόντα ή την άδεια να ακυρώνουν διατάξεις του διεθνούς δικαίου και να νομιμοποιήσουν τους ισραηλινούς οικισμούς»,ανέφερε εκπρόσωπο του Παλαιστίνιου προέδρου - H Ιορδανία προειδοποιεί ότι καταστρέφεται η λύση των δύο κρατών
Την έντονη αντίδραση των Παλαιστινίων και της Ιορδανίας προκάλεσε η απόφαση των ΗΠΑ να αλλάξουν την πολιτική τους απέναντι στους εβραϊκούς οικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη, τους οποίους δεν θεωρούν πλέον παράνομους.
Ένας εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Mahmoud Abbas είπε ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον «είναι πλήρως αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».
Οι ΗΠΑ «δεν έχουν τα προσόντα ή την άδεια να ακυρώνουν διατάξεις του διεθνούς δικαίου και δεν έχουν το δικαίωμα να νομιμοποιήσουν τους ισραηλινούς οικισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Nabil Abou Roudeina.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi προειδοποίησε ότι η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ απέναντι στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα έχει «επικίνδυνες συνέπειες» στις προοπτικές αναζωογόνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Safadi χαρακτήρισε παράνομους τους οικισμούς, προσθέτοντας ότι καταστρέφονται οι προοπτικές για μια λύση των δύο κρατών, με την οποία οι Παλαιστίνιοι θα συνυπάρχουν πλάι-πλάι με το Ισραήλ.
Η λύση αυτή, σύμφωνα με τις αραβικές χώρες, είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί αυτή η αραβοϊσραηλινή διένεξη δεκαετιών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης