Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Δύσκολη η κατάσταση στο Ιράν - Δεν αποκλείεται οι διαδηλώσεις να οφείλονται σε εξωτερική παρέμβαση

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Δύσκολη η κατάσταση στο Ιράν - Δεν αποκλείεται οι διαδηλώσεις να οφείλονται σε εξωτερική παρέμβαση
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «τεταμένη» την κατάσταση των τελευταίων ημερών στο Ιράν
Ως «δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Ιράν ο διευθυντής του δεύτέρου τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Zamir Kabulov, ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξωτερικής παρέμβασης στις διαδηλώσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Kabulov δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη και τεταμένη», διευκρινίζοντας ότι «η μεγάλη αύξηση των τιμών στη βενζίνη έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά».
Ωστόσο, ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι «οι εξωτερικές δυνάμεις δουλεύουν ενεργά, οπότε είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί».
Παράλληλα, ο κ. Kabulov ανέφερε ότι η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τεχεράνη παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής τραυματισμοί Ρώσος πολιτών στις διαδηλώσεις.
Νωρίτερα, ο Ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργικού συβμουλίου της χώρας ότι το Ιράν δε μπορεί να επιτρέψει στις διαδηλώσεις να δημιουργούν «ανασφάλεια» στη χώρα.
«Η διαμαρτυρία είναι το δικαίωμα των λαών, αλλά η διαμαρτυρία είναι διαφορεική από τις αναταραχές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Rouhani, ο οποίος πρόεθσεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ανασφάλεια στην κοινωνία».
Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις στο Ιράν έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές στη βενζίνη και να ανακοινώσει περιορισμούς στις αγορές καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης