Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall - Στο +0,49% και τις 23.416,76 μονάδες ο Nikkei

tags :
Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall - Στο +0,49% και τις 23.416,76 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,19% στις 26.640 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (18/11) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση τόσο από τις θετικές εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, όσο και από τα νέα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,49% στις 23.416,76 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Line ενισχύθηκαν κατά +1,64% και +2,18% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,64% και τις 11.599,78 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,19% στις 26.640 μονάδες, με τις μετοχές των Geely Automobile και Wharf Real Estate να ενισχύονται κατά +4,47% και +2,50% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε οριακή πτώση -0,07% στις 2.160,69 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,62% στις 2.909,20 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,70% και τις 9.715,27 μονάδες.
«Η προσοχή της αγοράς θα παραμείνει αυτή την εβδομάδα εστιασμένη στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και στα γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Margaret Yang Yan, προσθέτοντας πως «η εγχώρια οικονομία του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στα όρια ύφεσης, καθώς οι πρόσφατες αναταραχές έχουν βλάψει τους κλάδους λιανικής, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό, την αεροπορία, τον τομέα της εκπαίδευσης, και έχει πλήξει σοβαρά τη φήμη της πόλης η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομκούς κόμβους της Ασίας».
Την περασμένη εβδομάδα, οι τομείς υγειονομικής περίθαλψης και τεχνολογίας έδωσαν ώσθηση στον δείκτη S&P 500 της Wall ώστε να καταγράψει την έκτη συνεχόμενη ημερήσια άνοδο, ενώ ο δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε την εβδομάδα με τέσσερις συνεχόμενες ημέρες ανόδου.
Τα θετικά εταιρεικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, έφεραν αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ παράλληλα οι εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στις αγορές κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Μέχρι στιγμής, οι αγορές στη Wall Street έχουν καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του +20% για το σύνολο του έτους, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταλήξουν σε συμφωνία και θα μειώσουν σταδιακά τους δασμούς που έχουν επιβάλει.
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα Δευτέρα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,48 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,43% στα 58,08 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο αντιρπόεδρος της χώρας, Liu He, είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική συμφωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, και τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.
Όπως ανέφερε ο πρακτορείο ειδήσεων, οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικές συνομιλίες σχετικά με τις κύριες ανησυχίες της κάθε χώρας», ενώ αργότερα η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη σχετική είδηση.
Ωστόσο, η νέα άνοδος που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα περιόρισε την ανοδική πορεία του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος των αποθεμάτων θα περιοριστεί στα 1,64 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης