Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει τις αγορές μετοχών παγκοσμίως σε ουδέτερες για το 2020 με περιθώρια ανόδου έως +5% – Δεν βλέπει ύφεση

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει τις αγορές μετοχών παγκοσμίως σε ουδέτερες για το 2020 με περιθώρια ανόδου έως +5% – Δεν βλέπει ύφεση
Η βασική αιτία της αναβάθμισης των μετοχικών αγορών από την Morgan Stanley είναι ότι δεν βλέπει ύφεση το 2020 ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ευρώπη.
Στην αναβάθμιση των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών σε ουδέτερες προχώρησε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα για το 2020 αναθεωρώντας την βασική της εκτίμηση που είχε διατυπώσει στις 6 Ιουλίου 2019.
Η βασική αιτία της αναβάθμισης των μετοχικών αγορών από την Morgan Stanley είναι ότι δεν βλέπει ύφεση το 2020 ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ευρώπη.
Πριν από λίγο καιρό, στις 8 Ιουλίου 2019, η Morgan Stanley είχε υποβαθμίσει τις μετοχές συστήνοντας κυβερνητικά ομόλογα και αύξηση θέσεων σε μετρητά.
Η Morgan Stanley όμως σε νέα έκθεση της αναφέρει ότι υπό το πρίσμα των ανησυχιών ότι «τα αρνητικά δεδομένα ακόμη και εάν έρθουν δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ανησυχία γιατί θα φέρουν περισσότερη νομισματική χαλάρωση από τις κεντρικές τράπεζες.
Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ο μέσος όρος των μέσων τιμών της Morgan Stanley για τον δείκτη S & P 500, MSCI Europe, MSCI EM και Topix Japan είναι μόλις 1% σε σταθμισμένη βάση ή 3% εάν ληφθούν και άλλες παράμετροι.
Η Morgan Stanley έχει δημιουργήσει ένα δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών ο οποίος έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που δημιουργήθηκε.
Κατά την Morgan Stanley υπάρχει μια στιγμή για κάθε επενδυτικό οίκο όπου πρέπει να αλλάξει την πρόβλεψή του ή να αλλάξει την άποψή του και η στιγμή αυτή είναι τώρα.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/MS%20asset%20allocation.jpg?itok=vLO59caR
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/US%20equities%20and%20credit.jpg?itok=7NbrCAn2
Στο μεσοδιάστημα η Wall Street έχει σημειώσει νέα ρεκόρ ο S&P 500 κινείται πάνω από τις 3.100 μονάδες και η Morgan Stanley αναθεωρεί την βασική της εκτίμηση τονίζοντας ότι συστήνει από πώληση των μετοχών παγκοσμίως σε ουδέτερη σύσταση.
Το σημαντικό είναι ότι η Morgan Stanley προβαίνει σε αυτή την αναβάθμιση την στιγμή που τα χρηματιστήρια βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.
Το 2019 κατά την Morgan Stanley η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σημαντικά, αλλά παραδόξως τα χρηματιστήρια και συνολικά οι αγορές ήταν πολύ ισχυρές.
Το 2020, θα συμβεί το αντίθετο, η ανάπτυξη παγκοσμίως θα είναι υψηλότερη αλλά οι αποδόσεις κεφαλαίου θα είναι μειωμένες.
Μετά από σχεδόν 18 μήνες επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας, η Morgan Stanley εκτιμάει ότι η χειρότερη επίδοση θα σημειωθεί στο α΄ τρίμηνο του 2020 αλλά στην πορεία η ανάπτυξη θα ανακάμψει.
Η πρόσφατη νομισματική χαλάρωση από τις κεντρικές τράπεζες υποστηρίζει αυτή την ανάκαμψη, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Morgan Stanley δεν αναμένει περαιτέρω παρεμβάσεις από την Fed, την ΕΚΤ ή την BoJ πέρα από τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα.
Το 2020, θα είμαστε μόνοι μας… υποστηρίζει η Morgan Stanley.
Η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας θα είναι μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους  και θα είναι μια ανάκαμψη μίνι οικονομικού κύκλου στο πλαίσιο επέκτασης του τέλους του οικονομικού κύκλου για λίγο ακόμη.
Αυτό σημαίνει ότι θα αποφευχθεί η ύφεση το 2020.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/mini%20cycle.jpg?itok=0wwr4GQL
Η ανάκαμψη αυτή θα είναι άνιση, περισσότερο θα ευνοηθούν οι αναδυόμενες αγορές από ότι οι ΗΠΑ.
Κατά την Morgan Stanley, οι αμερικανικές μετοχές είναι σημαντικά ακριβότερες, τα αμερικανικά πιστωτικά περιθώρια είναι πιο αυστηρά και η μεταβλητότητα είναι χαμηλότερη.
Αντίθετα, οι παγκόσμιες αποτιμήσεις μετοχών – πλην ΗΠΑ -  ευθυγραμμίζονται με το μέσο όρο τους.
Αυτές οι αποτιμήσεις προτρέπουν την Morgan Stanley να συστήσει ουδέτερη θέση το 2020 για τις μετοχές με ένα εύρος +2% με +5%
Κατά την αμερικανική επενδυτική τράπεζα οι οικονομίες που είδαν την πιο απότομη επιβράδυνση το 2019 και είχαν επηρεαστεί από το εμπόριο, θα ανακάμψουν περισσότερο.
Κατά την Morgan Stanley οι εταιρείες της Κορέας και της Βραζιλίας θα μπορούσαν να βρεθούν στο επίκεντρο, με αύξηση των κερδών κατά 15%.
Οι αμερικανικές εταιρείες, δεν θα έχουν αύξηση αλλά στασιμότητα το 2020.
Στα ομόλογα το αμερικανικό 10ετές θα παραμείνει στην ζώνη του 2%, ενώ οι αποδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία θα αυξηθούν.
Και το 2020 όλοι οι επενδυτές πρέπει να επικεντρωθούν στον εμπορικό πόλεμο.
Η Morgan Stanley δεν βλέπει περαιτέρω κλιμάκωση των δασμών ΗΠΑ-Κίνας.
Πρόκειται προφανώς για μια αβέβαιη, εξελισσόμενη κατάσταση και τα γεγονότα θα μπορούσαν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης