Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Watson Institute: Σοκ από τα στοιχεία από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας – Έχει κοστίσει 6,4 τρισ. δολ. με 3,1 εκατ. νεκρούς

Watson Institute: Σοκ από τα στοιχεία από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας – Έχει κοστίσει 6,4 τρισ. δολ. με 3,1 εκατ. νεκρούς
Το κόστος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ είναι 34 φορές μεγαλύτερο από το ελληνικό ΑΕΠ
Τα στοιχεία από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είναι συγκλονιστικά, έχουν σκοτωθεί 801 χιλιάδες άνθρωποι άμεσα και 3,1 εκατ έμμεσα και μεταξύ 2001 και τέλη 2019 έχουν δαπανηθεί 6,4 τρισ. δολάρια όπως αποκαλύπτει σε έρευνα του το Watson Institute.
Το κόστος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ είναι 34 φορές μεγαλύτερο από το ελληνικό ΑΕΠ.
O πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, έχει οδηγήσει στον θάνατο 801.000 ανθρώπους και έχουν δαπανηθεί 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δύο εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από το Brown University Watson Institute for International and Public Affairs.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά όχι μόνο επειδή συνεχίζουν να διεξάγονται πόλεμοι, αλλά και επειδή οι πόλεμοι δεν τελειώνουν όταν οι στρατιώτες επιστρέφουν στην πατρίδα τους δήλωσε ο διευθυντής του Costs of War και του πανεπιστημίου Brown καθηγητής Catherine Lutz.
Αυτές οι αναφορές μας υπενθυμίζουν ότι ακόμη και αν μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών, ακόμη και εάν οι ΗΠΑ ξοδεύουν λίγο λιγότερα για πολέμους σήμερα, οι οικονομικές επιπτώσεις είναι ακόμα πολύ δυσμενείς ή και χειρότερες από ό, τι πριν από 10 χρόνια.
Οι επιπτώσεις των πολέμων θα είναι εμφανείς έως στον 22ο αιώνα.
Το κόστος εντός πολέμου κατηγοριοποιείται σε δύο άξονες,
1)το ανθρώπινο κόστος και
2)το υλικό κόστος.


Οι νεκροί του πολέμου κατά της τρομοκρατίας φθάνει τα 3,1 εκατ

Το ανθρώπινο κόστος μετά την 11η Σεπτεμβρίου αντιστοιχεί στους νεκρούς στις μεγάλες πολεμικές ζώνες, καθώς και σε πάσης φύσεως νεκρούς από την πλευρά των δυνάμεων του καλού όπως θα έλεγαν οι αμερικανοί.
Η έκθεση κατατάσσει τους άμεσους θανάτους σε έξι κατηγορίες: Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη και άλλες χώρες.
Ο αριθμός των πολιτικών θανάτων σε όλες τις περιοχές είναι μέχρι τώρα 335.745 - ή σχεδόν το 42% του συνολικού αριθμού των νεκρών.
Η έκθεση "δεν περιλαμβάνει έμμεσους θανάτους, δηλαδή εκείνους που προκαλούνται από απώλεια πρόσβασης σε τρόφιμα, νερό ή  ασθένειες που σχετίζονται με τον πόλεμο κ.α.
Οι έμμεσοι θάνατοι εκτιμάται ότι είναι κατά κανόνα τέσσερις φορές υψηλότεροι.
Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικοί θάνατοι κατά τους πόλεμους των ΗΠΑ μετά το 2001 στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν και την Υεμένη είναι πιθανόν να φθάσουν τα 3,1 εκατ ή κατά  200 φορές περισσότεροι νεκροί από τους αμερικανούς.

Στα 6,4 τρισεκ. δολάρια το υλικό κόστος των πολέμων κατά της τρομοκρατίας

Μετά τις επιθέσεις των τρομοκρατών την 11η Σεπτεμβρίου 2001 έως και σήμερα το συνολικό υλικό κόστος εκτιμάται σε 6,4 τρισεκ. δολάρια.
Εάν οι ΗΠΑ ξόδευαν αυτό το ποσό για σχολεία, την υπερθέρμανση του πλανήτη, υγειονομική περίθαλψη ο πλανήτης θα ήταν πολύ διαφορετικός.
Το υλικό κόστος του πολέμου και τα 3,1 εκατομμύρια νεκροί, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι πόλεμοι αυτοί δεν θα ξανασυμβούν.
Το ποσό των 6,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αντιστοιχεί σε πιστώσεις στο εξωτερικό για πράξεις έκτακτης ανάγκης, τόκους δανεισμού για στρατιωτικές δαπάνες, εσωτερική Ασφάλεια και δαπάνες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης