Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταση στη Θεσσαλονίκη στις πορείες για το Πολυτεχνείο

Ένταση στη Θεσσαλονίκη στις πορείες για το Πολυτεχνείο
Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Με τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Έγιναν τρεις πορείες, όλες με  αφετηρία την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Η πορεία στην οποία συμμετείχαν  μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές και μέλη του  Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, πέρασε από το προξενείο των ΗΠΑ, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα,  ανέβηκε την πλατεία Αριστοτέλους και τελείωσε  στο άγαλμα του Βενιζέλου
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές και μέλη της Νεολαίας έκανε ξεχωριστή πορεία, η οποία έκανε στάση στο προξενείο των ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε στο μνημείο  του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.
Το κύριο σώμα της τρίτης πορείας, με τη συμμετοχή φοιτητικών  συλλόγων, κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επέστρεψε στην οδό Εγνατία στο ύψος Πολυτεχνικής Σχολής. Τμήμα του μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, τελείωσε την πορεία στην Καμάρα.

Ένταση μετά την ολοκλήρωση των πορειών για το Πολυτεχνείο

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Άτομα που είχαν μείνει πίσω όταν πέρασε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων από την Καμάρα και εκτιμάται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο,  κινήθηκαν προς την περιοχή της Ροτόντας και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αρριανού, η οποία σβήστηκε άμεσα από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης