Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη ΝΔ να μας γυρίσει σε ένα σκοτεινό παρελθόν

Χαρίτσης: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη ΝΔ να μας γυρίσει σε ένα σκοτεινό παρελθόν
"H ΝΔ επιχείρησε να δωρίσει “αναδρομική ασυλία” σε δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς, διασύροντας τη χώρα διεθνώς", τονίζει ο Α. Χαρίτσης
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενδυναμώσει το τρίγωνο των τραπεζών, των μέσων ενημέρωσης και του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία και εκατομμύρια ανθρώπους στην ανασφάλεια», δηλώνει στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Κληθείς να απαντήσει σε τι αποσκοπεί η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από πλευράς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό και αν είναι στο απυρόβλητο οι τράπεζες σήμερα, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «εκτός από τις τράπεζες, η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να έχει προνομιακές σχέσεις και με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το είδαμε αυτό στην πρόσφατη αναθεώρηση του ποινικού κώδικα», που η ΝΔ «επιχείρησε να βάλει στο αρχείο τα “θαλασσοδάνεια” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα υπέρογκα ποσά προς ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρήσεις, και να δωρίσει έτσι “αναδρομική ασυλία” σε δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς».
Προσθέτει ότι «με την ερώτησή του ο Αλ. Τσίπρας, επιχείρησε να δείξει το αυτονόητο: ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τις νοοτροπίες και τους ιθύνοντες, τα κόμματα και τις διαδρομές του χρήματος που μας οδήγησαν στην κρίση και τη χρεοκοπία.
Η στάση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, ποιοι δεν θέλουν να αποδοθούν ευθύνες για το πώς η χώρα μας έφτασε ως εδώ».
 Όπως σημειώνει, «η ΝΔ επιχείρησε να δωρίσει “αναδρομική ασυλία” σε δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς, διασύροντας τη χώρα διεθνώς.
Μέχρι και οι Financial Times κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση  για απόκλιση από τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, και οπισθοχώρηση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρήματος.».
«Μας ενδιαφέρει η διερεύνηση των ευθυνών, αλλά κυρίως να μην επιστρέψουμε στις εποχές που ήταν η διαπλοκή ήταν αυτονόητη», σχολιάζει για τις τελευταίες αποκαλύψεις στο θέμα της Novartis, οι οποίες «επιβεβαιώνουν πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο, πλέον, κ. Φρουζή».
Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ζ. Ζάεφ, ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει: «Η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει την ιστορική μας κληρονομιά, τα οικονομικά και εμπορικά μας συμφέροντα και τη σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια. Δυστυχώς η διγλωσσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη κινδυνεύει να την αποδυναμώσει».
Για το προσφυγικό υπογραμμίζει ότι «οι ροές δεν θα σταματήσουν - αυτό το κατάλαβε ήδη η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση είχε επενδύσει σε εθνικολαϊκιστικές κορώνες», συμπληρώνοντας πως  «πρέπει να μιλήσουμε για ρεαλιστικές λύσεις».
Περαιτέρω, με αφορμή τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «την κυβερνητική προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας και την αυταρχική εκτροπή», και τονίζει ότι « φετινός εορτασμός αποκτάει ένα επιπλέον πρόσημο: της διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και της υπεράσπισης της δημοκρατίας».
Τέλος, όσον αφορά τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης απαντά πως «οι συμμαχίες αποτελούν στόχο μας από την πρώτη ημέρα, αρκεί να έχουν ένα σαφές κοινωνικό πρόσημο.
Με τον iSYRIZA θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε όλες και όλους που βρίσκονται κοντά μας, να συνομιλήσουν μαζί μας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης