Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Βίαια επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο - Μολότοφ, βέλη και δακρυγόνα

Χονγκ Κονγκ: Βίαια επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο - Μολότοφ, βέλη και δακρυγόνα
Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ είναι το τελευταίο από τα πέντε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παραμένει υπό κατάληψη
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες (16/11) στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν βέλη και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κι αυτοί να απαντούν με δακρυγόνα και ρήψης νερού.
Οι ακτιβιστές, που έχουν κάνει κατάληψη στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ συγκρούστηκαν βίαια με την αστυνομία με έναν αξιωματικό να τραυματίζεται από  βέλος στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Ύστερα από μερικές ώρες ηρεμίας , με τους διαδηλωτές να κοιμούνται στα παρτέρια και τη βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου, η αστυνομία εκτόξευσε και πάλι δακρυγόνα λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα) με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νμέα επεισόδια.
Το Σάββατο (16/11) ομάδες Κινέζων στρατιωτών κρατώντας κόκκινους πλαστικούς κουβάδες και σκούπες, βγήκαν από τους στρατώνες τους σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση για να βοηθήσουν τους κατοίκους να καθαρίσουν βασικές οδικές αρτηρίες από οδοφράγματα και σκουπίδια.
Κάποια τμήματα της Πολυτεχνούπολης έμοιαζαν περισσότερο με φρούριο, με οδοφράγματα και διαδηλωτές ντυμένους στα μαύρα, που χρησιμοποιούν τούβλα ως αυτοσχέδια όπλα και έχουν έτοιμες βόμβες μολότοφ καθώς και βέλη.
«Δεν φοβόμαστε», φώναζαν οι φοιτητές δηλώνοντας ότι «εάν δεν επιμείνουμε, θα αποτύχουμε».
Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ είναι το τελευταίο από τα πέντε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παραμένει υπό κατάληψη, με τους ακτιβιστές να το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για να μπλοκάρουν την κεντρική οδική σήραγγα της μητρόπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης