Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πολυτεχνείο 46 χρόνια μετά - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της επετείου

Πολυτεχνείο 46 χρόνια μετά - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της επετείου
Σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος
Συνεχίζεται σήμερα ο εορτασμός για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί αύριο ανήμερα της εξέγερσης, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Οι πύλες του Ιδρύματος θα είναι σήμερα ανοιχτές από τις 9.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ αύριο θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι.
Την επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε με ενός λεπτού σιγή η Ολομέλεια της Βουλής, με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να μιλάνε για μήνυμα ενότητας απέναντι στον αυταρχισμό, αλλά και αντίστασης απέναντι σε διχαστικές λογικές.
Σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως και αύριο Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας για την επέτειο, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.
Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας.
Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν ενεργοποιηθεί και σε κλοιό βρίσκονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, η αμερικανική πρεσβεία, δημόσια κτίρια, ξένες αντιπροσωπείες και η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ πορείες και εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.
Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, ομάδα περίπου 150 ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο επιχείρησε -μετά από πορεία- να μπει στον χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά αποτράπηκε από την περιφρούρηση των φοιτητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης