Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Μεγάλος ανταγωνισμός τραπεζών για στήριξη καλών επενδυτικών σχεδίων

tags :
Μυλωνάς (ΕΤΕ): Μεγάλος ανταγωνισμός τραπεζών για στήριξη καλών επενδυτικών σχεδίων
«Από πλευράς καταθέσεων δεν έχουμε πρόβλημα, έχουμε αρκετές καταθέσεις, οι τράπεζες πια δεν έχουν θέμα ρευστότητας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Πάνος Μυλωνάς
«Από πλευράς καταθέσεων δεν έχουμε πρόβλημα, έχουμε αρκετές καταθέσεις, οι τράπεζες πια δεν έχουν θέμα ρευστότητας» ανέφερε στο Thessaloniki Summit  ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Πάνος Μυλωνάς.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός των τραπεζών για τη δανειοδότηση καλών επενδυτικών σχεδίων και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι κυρίως τα «κόκκινα δάνεια».
Σημείωσε, ωστόσο ότι το πρόβλημα αυτό συναρτάται σε μεγάλο βαθμό και με την κατάσταση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και ότι το ζητούμενο είναι να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνεκτιμώντας όλους τις παραμέτρους της οικονομίας.
«Αν ο ιδιώτης έχει υψηλό χρέος, εάν η επιχείρηση έχει υψηλό χρέος δεν μπορεί να δανειστεί, δεν μπορεί να επενδύσει και δεν μπορεί να βοηθήσει την οικονομία, αυτό είναι το πρόβλημα» είπε ο κ. Μυλωνάς.
Σημείωσε, επίσης, ότι λύση δεν είναι να ρευστοποιηθούν επιχειρήσεις και σπίτια, αλλά να βρεθεί μια εύλογη διευθέτηση, συνδεδεμένη με τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του δανείου.
«Ο «Ηρακλής» βοηθάει, το σχέδιο της αναδιοργάνωσης θα βοηθήσει επίσης» είπε ο κ. Μυλωνάς, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των επιπλέον χρεώσεων τραπεζικών υπηρεσιών.
«Νομίζω έγινε πολύς θόρυβος για κάτι σχετικά μικρό» είπε ο κ. Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Οι χρεώσεις στην Ελλάδα ήταν σχετικά μικρές, τις αυξήσαμε όντως, θα μπορούσαμε να το είχαμε επικοινωνήσει πολύ καλύτερα…
Το δίκτυο των ΑΤΜς σε όλες τις τράπεζες μπαίνει μέσα, τα έσοδα καλύπτουν ούτε το μισό του κόστους» είπε ο κ. Μυλωνάς και προέβλεψε ότι εάν συνεχιστεί αυτό, χωρίς να υπάρξει μέριμνα, υπάρχει κίνδυνος να γίνει ότι έγινε και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό με τη συρρίκνωση του αριθμού των ΑΤΜ.
Τόνισε, ότι αυτό δεν είναι ζητούμενο, καθώς οι υπηρεσίες αυτές είναι απαραίτητες και πρέπει να πηγαίνουμε σε υποστηριζόμενες από την τεχνολογία υπηρεσίες.
«Και η κυβέρνηση το θέλει γιατί σταματάει τη φοροδιαφυγή και τη «μαύρη» οικονομία και εμείς το θέλουμε γιατί είναι πιο εύκολη δουλειά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης