Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στις 9/12 στο Παρίσι η τετραμερής σύνοδος κορυφής για το ουκρανικό

tags :
Στις 9/12 στο Παρίσι η τετραμερής σύνοδος κορυφής για το ουκρανικό
Γαλλία: Στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι η τετραμερής σύνοδος κορυφής για το ουκρανικό
Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, θα συναντηθούν στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, κάνοντας λόγο για "σημαντικές προόδους".
Η σύνοδος αυτή του λεγόμενου "σχήματος της Νορμανδίας" έχει ως στόχο την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.
Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι στηρίζει τους πρώτους, κάτι που η Μόσχα αρνείται.
Η καγκελάριος της Γερμανίας A. Merkel και ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky επιβεβαίωσαν σχεδόν αμέσως ότι θα μετάσχουν στη σύνοδο του Παρισιού.
Η σύνοδος θα γίνει "την ώρα που, από το καλοκαίρι, έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες επέτρεψαν κυρίως την αποχώρηση των στρατιωτών από πολλές ζώνες.
Θα επιτρέψει επίσης να ξεκινήσει μια νέα φάση εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ", σημείωσε στην ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.
Η προοπτική μιας νέας τετραμερούς συνόδου για την Ουκρανία είχε συζητηθεί στη συνάντηση που είχαν το καλοκαίρι στην Μπρεγκανσόν ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin με τον Γάλλο ομόλογό του E. Macron.
Η πρώτη τετραμερής, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, είχε γίνει στις 6 Ιουνίου 2014 στον πύργο του Μπενουβίλ, στη Νορμανδία.
Η τελευταία χρονολογείται από τις 19 Οκτωβρίου 2016, στο Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης