Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομάδα ανάτασης της επενδυτικής ψυχολογίας με κέρδη 2,38% για τον Γ.Δ.

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομάδα ανάτασης της επενδυτικής ψυχολογίας με κέρδη 2,38% για τον Γ.Δ.
ΑΓΟΡΑ: Αλλαγή σκηνικού καταγράφεται στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε και παρά τις ήπιες απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση τα εβδομαδιαία κέρδη για τον γενικό δείκτη είναι της τάξης του 2,38% με τρεις ανοδικές και δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 7,27%.

Με την Coca Cola να κλείνει με απώλειες σχεδόν 4% η αγορά έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την επενδυτική ψυχολογία. Οι τράπεζες διόρθωσαν ήπια μετά τα νέα υψηλά, αλλά βρέθηκαν άλλες μετοχές να βάλουν πλάτη, όπως η Jumbo, ο ΑΔΜΗΕ, η Viohalco και λιγότερο ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

Ο τζίρος σε υψηλά επίπεδα και σήμερα που δείχνει αύξηση των επενδυτών, ενώ η λήξη των παραγώγων αύξησε λίγο τις συναλλαγές. Κανένα παράπονο από την εβδομάδα που πέρασε. Είχαμε και καλές ειδήσεις για τις τράπεζες και αποτελέσματα που δίνουν μία καλύτερη προοπτική για τη συνέχεια.

ΤΙΤΑΝ: Παραμένει αμέτοχος. Σήμερα έκανε όγκο 70 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με μικρή υποχώρηση και με πωλητές στα 18,26 ευρώ.

JUMBO: Με άνοδο 1,20% και στα 18,57 ευρώ αλλά και με πωλητές στην τιμή κλεισίματος και υψηλό όγκο 228 χιλ. τεμάχια. Ελάχιστα απέχει από τα ιστορικά υψηλά της αυτή η χαρτάρα του ελληνικού χρηματιστηρίου από την οποία έχουν και παράπονα κάποιοι επενδυτές. Τι να πούμε!!

ΕΥΔΑΠ: Τρίτη φορά προσεγγίζει το σημείο των 7,44 ευρώ. Σήμερα έγραψε χαμηλό στα 7,43 ευρώ και έκανε υψηλό όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 797 εκατ. ευρώ. Έκλεισε στα 7,49 ευρώ, αλλά περαιτέρω υποχώρηση θα αποτελεί επενδυτική ευκαιρία αφού τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά.

UNIBIOS: Η συγκεκριμένη ξεχώρισε από τις ανοδικές και λόγο ενίσχυσης κατά 5,61% και λόγο όγκου που ανήλθε στις 90 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 6,4 εκατ. ευρώ. Στα 0,4140 ευρώ το κλείσιμο με υψηλό ημέρας στα 0,4150 ευρώ.

NEWSPHONE: Η μετοχή σήμερα έγραψε υψηλό 7 ετών. Απουσιάζει από 6/11 το αρνητικό πρόσημο στα κλεισίματα της μετοχής και η αποτίμηση ενισχύθηκε πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τώρα αρχίζει να πλησιάζει την απόδοση της αγοράς. Στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 10,2 εκατ. ευρώ από 10,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 187 χιλ. ευρώ από ζημιά 1,2 εκατ. ευρώ. Υπήρχε έκτακτο γεγονός ωστόσο το 2018 και σε αυτό οφειλόταν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς.

Ο όμιλος με τα ταμειακά του διαθέσιμα σβήνει όλες τις υποχρεώσεις σε τράπεζες και μισθώσεις. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 21,7 εκατ. ευρώ και υπάρχουν απαιτήσεις 19 εκατ. ευρώ.

PASAL: Εβδομαδιαίες απώλειες 42,2%, οι οποίες μάλιστα έγιναν στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδος. Τη Δευτέρα που πέρασε είχαμε αναλυτικό άρθρο με τίτλο «κίνδυνος σκληρού dilution για τους μικρομετόχους έξι εισηγμένων» .

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έδωσε ενημέρωση για την πορεία του εννεαμήνου. Εδώ το σημαντικό είναι να συγκρίνουμε το τρίτο τρίμηνο με το εξάμηνο για να δούμε αν καταγράφεται κάποια βελτίωση. Ο όμιλος το εννεάμηνο είχε πωλήσεις 34,4 εκατ. ευρώ από 48 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο και κέρδη προ φόρων 5,69 εκατ. ευρώ από 16,9 εκατ. ευρώ.

Στο εξάμηνο είχε κέρδη προ φόρων 3,1 εκατ. ευρώ, άρα στο τρίτο τρίμηνο πέτυχε κέρδη προ φόρων 2,6 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA από 6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο πήγαν στα 10,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, άρα υπάρχει μία καλή βελτίωση. Νομίζουμε υπάρχει μία βελτίωση αλλά πλέον το βλέμμα θα πρέπει να στραφεί στο 2020, καθώς η μετοχή μάλλον έχει προεξοφλήσει την κακή πορεία του 2019.

ΕΚΤΕΡ: Αμετάβλητη στο κλείσιμο και στα 1,30 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Δείχνει να χτίζει τη βάση της στα νέα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης