Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας Trump - Zelensky κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος

Λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας Trump - Zelensky κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος
«Έχουμε πολλά να συζητήσουμε, αλλά σε στηρίζουμε», φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων ο Trump στην συνομιλία του Απριλίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πάντα... εξαιρετική συμμετοχή της Ουκρανίας στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος!
Ο Λευκός Οίκος, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή 15/11, μια περίληψη της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν τον Απρίλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky, στην οποία ο πρώτος συγχαίρει τον Zelensky για την εκλογική του νίκη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Trump έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ζητήσει λεπτομέρειες από το τηλεφώνημά του στον Zelensky στις 21 Απριλίου, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.
Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα γιατί όπως εξήγησε ο ίδιος ο Trump, αυτή την τηλεφωνική συνομιλία την θεωρεί «πιο σημαντική» από εκείνη
στις 25 Ιουλίου η οποία πυροδότησε την έρευνα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου.
Και όπως εξήγησε η γραμματέας του Λευκού Οίκου Stephanie Grisham, «Ο Πρόεδρος πήρε τα πρωτοφανή μέτρα για την αποχαρακτηρισμό και απελευθέρωση των μεταγραφών και των δύο τηλεφωνημάτων του με τον Πρόεδρο Zelensky, έτσι ώστε κάθε Αμερικανός να δει ότι δεν έκανε τίποτα λάθος».
Οι Δημοκρατικοί έχουν δηλώσει ότι ο Τράμπ καταχράστηκε εξουσία πιέζοντας τον Zelensky να διερευνήσει έναν πολιτικό αντίπαλο, τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden.
Τον κατηγορούν επίσης ότι συγκράτησε την βοήθεια στην Ουκρανία με σκοπό να πιέσει τον Zelensky να ξεκινήσει την έρευνα.
Ο Trump αρνείται την κατηγορία.
Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα της τηλεφωνικής διάλεξης του Απριλίου, στο τηλεφώνημα του Απριλίου, ο Trump καλεί τον Zelensky στον Λευκό Οίκο.
«Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στο Λευκό Οίκο.
Θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε, αλλά σε στηρίζουμε» φέρεται να δήλωσε ο Trump σύμφωνα με το υπόμνημα.
Στην εθιμοτυπική κατά πως φαίνεται συνομιλία των 16 λεπτών, ο Trump συνεχάρη τον Zelensky για την εκλογή του, δήλωσε τη βεβαιότητά του προς τον Ουκρανό πρόεδρο ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά, τον συμβούλευσε να προσέχει τον εαυτό του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμμετοχή της Ουκρανίας στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος την εποχή που ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης της, λέγοντας πως εκπροσωπείτο εξαιρετικά.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης