Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Χωνεύει» βραχυπρόθεσμα κέρδη με βελτιωμένη ψυχολογία

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Χωνεύει» βραχυπρόθεσμα κέρδη με βελτιωμένη ψυχολογία
ΑΓΟΡΑ: Καλό παραμένει το κλίμα αλλά μετά από 3 ανοδικές δεν αποκλείουμε να δούμε και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες είναι λογικότατες. Οι τράπεζες έχουν κάνει νέα υψηλά, αλλά θα μπορούσε η αγορά να βρει στηρίγματα και από άλλες μετοχές που έμειναν πίσω η αγορά. Η δοκιμασία με τα νέα υψηλά εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα από κάποιους αναλυτές.

Για να δούμε πως θα εξελιχθεί και η σημερινή συνεδρίαση. Έχουμε αρκετές μετοχές για να στρέψουμε το βλέμμα μας λόγω της χθεσινής πορείας. Το βλέμμα θα είναι στραμμένο και στα παράγωγα καθώς λήγουν συμβόλαια επί δεικτών και δικαιώματα.

Το σχέδιο Ηρακλής το οποίο ολοκληρώνεται και οι ειδήσεις που θα βγαίνουν αναφορικά με αυτό θα δίνουν την τάση στις τράπεζες. Το ξεκίνημα πάντως είναι καλό. Κοιτάζουμε και λίγο την Ελλάκτωρ μετά το χθεσινό μεγάλο όγκο. Επίσης βλέμματα θα τραβήξει και η Coca Cola λόγω της πρόσφατης ανοδικής ισχυρής κίνησης.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Το κυνήγι μετοχών λόγω της βελτίωσης της επενδυτικής ψυχολογίας ίσως κρύβει κινδύνους. Δεν κυνηγάμε τα χαρτιά. Βάζουμε στόχους. Από τα μηνύματα που λαμβάνει η στήλη παρατηρεί πως αρκετοί επενδυτές ήταν απογοητευμένοι μερικές μέρες πριν, ενώ τώρα σκέφτονται αγορές. Η αλλαγή ψυχολογίας δεν πρέπει να τους οδηγήσει σε κυνήγι τιμών.

COCA COLA: Ομόλογο 500 εκατ. ευρώ δεκαετούς διάρκειας θα εκδώσει η εισηγμένη. Σύμφωνα με την Optima Bank τα ομόλογα που έχει ήδη εκδώσει είναι τα ακόλουθα: 563 εκατ. ευρώ που λήγει τον Ιούνιο του 2020, 600 εκατ. ευρώ λήγει τον Νοέμβριο του 2024, 700 εκατ. ευρώ το οποίο λήγει Μάιο 2027 και 600 εκατ. ευρώ που λήγει Μάιο του 2031. Συνολικά ανέρχονται στα 2,46 δισ. ευρώ.

SARANTIS: Η Optima διατηρεί τη σύσταση συσσώρευσης για τη μετοχή και σημειώνει πως διαπραγματεύεται τα κέρδη της επόμενης χρήσης 12 φορές και είναι σε discount 41% έναντι των ομοειδών με το μέσο discount στη δεκαετία να είναι στο 40%. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν οριακά ανώτερα των εκτιμήσεων (2%) της τράπεζας σε επίπεδο κερδών προ φόρων και τόκων κυρίως λόγω της καλύτερης πορείας στην Ελλάδα. Ανάλογα με τις εκτιμήσεις σημειώνει και η Eurobank πως ήταν τα αποτελέσματα.

REVOIL: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα της εταιρείας, δείτε και σχετικό σχόλιο σε άλλο άρθρο της στήλης. Πιστεύουμε πως θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ σε καθαρή κερδοφορία, κάτι που μάλλον το πιστεύει και η αγορά και έχει δώσει σημαντική άνοδο στη μετοχή. Θέλουμε απομόχλευση και όπως καταλαβαίνουμε από την ανακοίνωση το θέλει και η διοίκηση. Το p/e για το 2019 θα είναι χαμηλό.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή. Βγήκαν κάποια κομμάτια στα 1,78 ευρώ αλλά απορροφήθηκαν. Θυμίζουμε πως μέχρι το χθεσινό κλείσιμο μπορούσε κάποιος να αγοράσει όσα ήθελε. Άλλα οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές. Το θετικό είναι πως η μετοχή για μία ακόμη φορά κράτησε τα 1,65 ευρώ και αντέδρασε. Έχει την Άνεμος πλέον μέσα και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προχωράει. Η τιμή δοκιμάζει τα 1,80 ευρώ.

AS COMPANY: Χθες έκανε υψηλό όγκο και δε μας συνηθίζει. Αποδίδουμε τον όγκο σε κάποια έξοδο θεσμικού ίσως και περιμένουμε να δούμε ποιος απορρόφησε την προσφορά. Αν είναι insider θα βγάλει ανακοίνωση. Θεωρούμε τη μετοχή μικρή Jumbo με καλά περιθώρια βελτίωσης αποτελεσμάτων.

Στη χρήση 2018 είχε καθαρά κέρδη 3,2 εκατ. ευρώ και η αποτίμηση είναι στα 37,1 εκατ. ευρώ. Στο φετινό εξάμηνο μείωσε λίγο τα κέρδη της στα 1,74 εκατ. ευρώ από 1,88 εκατ. ευρώ. Πεντακάθαρη από πλευράς υποχρεώσεων αφού το ταμείο καλύπτει κατά ένα μεγάλο μέρος το σύνολο των υποχρεώσεων. Η καθαρή θέση είναι στα 29,2 εκατ. ευρώ και υπήρχαν απαιτήσεις 12,2 εκατ. ευρώ και αποθέματα 5,1 εκατ. ευρώ. Φθηνή επομένως…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης