Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,70% και τις 23.303,32 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,70% και τις 23.303,32 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,64% στις 2.891,34 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (15/11) οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,70% στις 23.303,32 μονάδες, με τη μετοχή της Rakuten να ενισχύεται κατά +0,64%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,87% και τις 6.793,70 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,07% στις 2.162,18 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Samsung και SK Hynix έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,70% και +2,16% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη +0,66% στις 11.525,60 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ παρέμεινε αμετάβλητος, κλείνοντας στις 26.322,51 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των AAC και AIA Group ενισχύθηκαν κατά +1,79% και +0,79% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,64% στις 2.891,34 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -1,01% και τις 9.647,99 μονάδες.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Lawrence Kudlow, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά σε μία εμπορική συμφωνία», για να προσθέτει ότι «το κλίμα είναι πολύ καλό».
Ο κ. Kudlow επεσήμανε ότι αν και στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump αρέσει αυτό που βλέπει, «δεν είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει μία συμφωνία», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν έχει υπογράψει ακόμα μία δέσμευση για την πρώτη φάση, δεν έχουμε ακόμα συμφωνία για την πρώτη φάση».
«Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Τις προηγούμενες ημέρες, η πλευρά του Πεκίνου είχε δηλώσει ότι η μείωση των δασμών είναι καθοριστική για την πορεία της συμφωνίας, με την πλευρά της Ουάσιγκτον ωστόσο να διευκρινίζει ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία επί του ζητήματος.
Στον τομέα των μακροοικονομικών στοιχείων, σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +1,7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι πτώσης -1,2% που είχει σημειωθεί προηγούμενως, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημειώσει άνοδο της τάξεως του +1,4%.
Οι αποστολές κατέγραψαν μηνιαία αύξηση της τάξεως του +1,5%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο +1,3%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος +2,2%.
Παράλληλα, τα αποθέματα υποχώρησαν κατά -1,4% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο -1,6%, ενώ η αναλογία αποθεμάτων υποχώρησε κατά -1,9% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν πτώση -2,4%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,3% έναντι πτώσης -4,7% τον Αύγουστο του 2019 και έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο +1,1%.
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, στον απόηχο της νέας αύξησης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα αποθέματα αμερικανικού αργού.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,41 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 56,94 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο της τάξεως των 1,65 εκατ. βαρελιών.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 1,17 εκατ. βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, έναντι πτώσης 950 χιλ. βαρελιών που εκτιμούσαν οι αναλυτές.
«Για άλλη μία φορά, η άνοδος των αποθεμάτων άρχεται στα αναμενόμενα επίπεδα, καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα», δήλωσε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, προσθέτοντας ότι «τόσο η άνοδος των αποθεμάτων αργού όσο και η άνοδος στα αποθέματα βενζίνης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ειδικά η βενζίνη η οποία κινήθηκε αντίθετα σε σχέση με τις προσδοκίες».
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού δημοσιεύθηκαν μία μέρα αργότερα απ' ό,τι συνήθως, λόγω αργίας την περασμένη Δευτέρα στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης