Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός και το 2020, αυξημένος κατά 1,1% στα 362 δισ.ευρώ

tags :
Γερμανία: Ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός και το 2020, αυξημένος κατά 1,1% στα 362 δισ.ευρώ
Το ποσό αυτό είναι κατά 1,7 δισεκ. ευρώ υψηλότερο από αυτό που πρότεινε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz
Αυξημένος κατά 1,1% θα είναι ο προϋπολογισμός της Γερμανίας για το 2020, στα 362 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από επιτροπή της Bundestag.
Το ποσό αυτό είναι κατά 1,7 δισεκ. ευρώ υψηλότερο από αυτό που πρότεινε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Scholz που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το κόμμα που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στην κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» με τους συντηρητικούς υπό την καγκελάριο Angela Merkel, μπορεί να διατηρήσει τον προϋπολογισμό ισοσκελισμένο μόνο αντλώντας κεφάλαια από ένα αποθεματικό που προοριζόταν για την ενσωμάτωση των προσφύγων.
Το ποσό αυτό έχει αυξηθεί σε 35 και πλέον δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,6 δισ. θα ανακατευθυνθούν στον τακτικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με το προσχέδιο.
Περί 7 δισ. ευρώ κατανέμονται σε κίνητρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με μέτρα όπως η καλύτερη μόνωση των κτιρίων, η αντικατάσταση παλαιότερων συστημάτων θέρμανσης με νέες και αποδοτικότερες, η παροχή υψηλότερων επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων κ.λπ.
Ο προϋπολογισμός θα χρειαστεί να εγκριθεί από την ολομέλεια της Bundestag, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής της Γερμανίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης