Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ηγούνται της μάχης κατά του ISIS

tags :
Pompeo: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ηγούνται της μάχης κατά του ISIS
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pompeo διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να "ηγούνται" του αγώνα κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pompeo διαβεβαίωσε σήμερα (14/11) ενώπιον των συμμάχων της Ουάσινγκτον ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να "ηγούνται" του αγώνα κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Ο Pompeo εκτίμησε επίσης μια ακόμη φορά ότι οι χώρες του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, του οποίου οι υπουργοί Εξωτερικών συνεδριάζουν στην Ουάσινγκτον, θα πρέπει να "επαναπατρίσουν τους χιλιάδες ξένους μαχητές τρομοκράτες που κρατούνται σήμερα" στη Συρία "και να τους δικάσουν για τις ωμότητες που διέπραξαν".
Το αίτημα αυτό προσκρούει στην άρνηση πολλών χωρών, εκ των οποίων η Γαλλία, να δεχτούν πίσω τους υπηκόους τους που πολέμησαν στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Ακριβώς για το θέμα αυτό το Παρίσι είχε ζητήσει αυτή την έκτακτη συνεδρίαση του υπό διεθνούς συνασπισμού που τελεί την αμερικανική διοίκηση μετά την κρίση που προκλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από μια νέα επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.
Ανακοινώνοντας την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε ελεύθερο το πεδίο για την τουρκική επιχείρηση που στοχοθετούσε τις κουρδικές δυνάμεις, συμμάχους των Δυτικών στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.
Εκτοτε, ο Trump άλλαξε επανειλημμένα τις θέσεις του για τη Συρία, καταλήγοντας να ανακοινώσει ότι διατηρεί μια "εναπομείνασα δύναμη" στη Συρία για να "προστατεύσει" τις πετρελαιοπηγές.
Αλλά η υπόλοιπη κυβέρνησή του δηλώνει ότι η πρώτη αποστολή αυτών των 600 στρατιωτών παραμένει για τη μάχη κατά του ΙΚ.
"Ξέρετε όλοι ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη κατά του ΙΚ. Και εμείς το ξέρουμε.
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ηγούνται του συνασπισμού, και του κόσμου, σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια για την ασφάλειά μας", είπε ο Pompeo  ανοίγοντας τη συνεδρίαση.
"Αναπτύξαμε εκ νέου μερικές από τις δυνάμεις μας στη βορειοανατολική Συρία, και ευρύτερα στην περιοχή, για να φροντίσουμε ώστε το ΙΚ να μην ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του και να το εμποδίσουμε να ανακαταλάβει τις πετρελαιοπηγές.
Δεν σταματάμε τώρα.
Ενεργούμε έτσι ώστε το ΙΚ να μην επιστρέψει ποτέ ξανά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης