Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πρέπει να περιλαμβάνει άρση των δασμών

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πρέπει να περιλαμβάνει άρση των δασμών
Η πλευρά του Πεκίνου τόνισε ότι ο βαθμός ακύρωσης των δασμών πρέπει να αντικατοπτρίζει πλήρως τη σημασία της εμπορικής συμφωνίας
Τη θέση ότι η εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να περιλαμβάνει άρση των δασμών, διατύπωσε σήμερα (14/11) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, τονίζοντας ότι μία τέτοια ενέργεια αποτελεί σημαντική προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Gao Feng, οι δύο πλευρές «πραγματοποιούν συνομιλίες σχετικά με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, και η άρση των δασμών αποτελεί μία σημαντική προϋπόθεση ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κινεζικούς ΥΠΕΞ τόνισε ότι «ο βαθμός ακύρωσης των δασμών πρέπει να αντικατοπτρίζει πλήρως τη σημασία της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας».
«Η Κίνα έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ότι ο εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε με τους επιπρόσθετους δασμούς και θα πρέπει να τελειώσει με την ακύρωση των πρόσθετων δασμών», υπογράμμισε ο κ. Gao.
Χθες (13/11) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι οι δύο χώρες βρίσκοντα κοντά σε συμφωνία, χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε «σημαντική» αύξηση των δασμών.
«Εάν οι δύο πλευρές ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της συμφωνίας, ο βαθμός ακύρωσης των δασμών θα πρέπει να αντικατοπτρίζει πλήρως τη σημασία της πρώτης φάσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, γα να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η σημασία αυτής της ενέργειας πρέπει να αξιολογηθεί και από τις δύο πλευρές».
Νωρίτερα, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μείωση των περιορισμών που υπάρχαν στις εισαγωγές πουλερικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Πεκίνο να προχωράει σε μία κίνηση καλής θέλησης εν μέσω των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης