Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας αυξήθηκαν κατά +3,1%
Οριακή πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και οι λιανικές πωλήσεις είχαν παραμείνει αμετάβλητες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,1%, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ετήσιας ανόδου σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ωστόσο, η ετήσια άνοδος των λιανικών πωλήσεων για τον Οκτώβριο ήταν μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στο +3,7%.
Τα καταστήματα τροφίμων είχαν τη μεγαλύτερη αρνητική συμβολή στη μηνιαία πτώση, ενώ αντίθετα οι τομείς που είχαν τη μεγαλύτερη θετική συνεισφορά ήταν αυτοί των καυσίμων και των πολυκαταστημάτων.
Για το σύνολο του τριμήνου Αυγούστου-Οκτωβρίου 2019, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης