Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ολική επαναφορά της Ελλάδας στα Βαλκάνια

Πέτσας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ολική επαναφορά της Ελλάδας στα Βαλκάνια
Η Ελλάδα θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ολική επαναφορά της Ελλάδας στα Βαλκάνια διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος διεμήνυσε πως η Ελλάδα θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής.
Κατά την ομιλία του στην Thessaloniki Summit 2019, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ο κ.Πέτσας είπε πως αναγκαία προϋπόθεση για αυτό είναι ο απόλυτος και πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών και η αποφυγή ενεργειών που διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτουν σε κίνδυνο την κοινή πορεία.
«Στην περιοχή των Βαλκανίων, η οποία παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει, η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια δύναμη ειρήνης, δημοκρατίας και σταθερότητας.
Η χώρα μας στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και γιατί αποτελεί και ένα δημοκρατικό μοχλό πίεσης για τον εκσυγχρονισμό των γειτονικών μας χωρών, την περαιτέρω ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις διμερείς μας σχέσεις.
Η Ελλάδα θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής, παράλληλα, όμως, παραμένει σταθερή στην πάγια εθνική μας θέση: Ότι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία είναι ο απόλυτος και ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και βέβαια η αποφυγή ενεργειών που διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτουν σε κίνδυνο την πορεία μας» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η «επιστροφή» της Ελλάδας στα Βαλκάνια μπορεί να γίνει με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας και με την ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών σε πολλά θέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης