Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Παραμένει κοντά σε χαμηλά 10 ετών η ανεργία το γ΄ τρίμηνο του 2019, στο 8,6%

Γαλλία: Παραμένει κοντά σε χαμηλά 10 ετών η ανεργία το γ΄ τρίμηνο του 2019, στο 8,6%
Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008
Οριακή άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της χώρας διαμορφώθηκε στο 8,6% έναντι 8,5% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στο 8,4%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το τέταρτο τρίμηνο του 2008, έχοντας καταγράψει σημαντική πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, ο συνολικός αριθμός ανέργων για την ηπειρωτική Γαλλία υποχώρησε κατά 10 χιλ. άτομα σε τριμηνιαία βάση, έναντι μείωσης 66 χιλ. ατόμων το προηγούμενο τρίμηνο.
Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας για την ηπειρωτική Γαλλία, καταγράφηκε επίσης οριακή άνοδος στο 8,3% έναντι 8,2% το δεύτερο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων στο 8,1%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Insee, ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αφορά τον Οκτώβριο του 2019 παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ καταγράφηκε άνοδος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, και συγκεκριμένα στο 0,8%.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατέγραψε οριακή πτώση κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, ένω σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης