Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω αβεβαιότητας για ύφεση και εμπόριο - Στο -0,38% ο DAX

tags :
Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω αβεβαιότητας για ύφεση και εμπόριο - Στο -0,38% ο DAX
Την ίδια, ώρα επιμένει η αβεβαιότητα για την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας
Μπορεί η οικονομία της Γερμανίας να απέφυγε οριακά την τεχνική ύφεση στο γ΄τρίμηνο του 2019, ωστόσο οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν επιφυλακτικοί, με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier, να χαρακτηρίζει εύθραυστη την ανάπτυξη.
Την ίδια, ώρα διατηρήθηκε η αβεβαιότητα για την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Image
Ειδικότερα, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,37% στις 13.180 μονάδες.
Η μετοχή της Daimler υποχώρησε πάνω από 3% αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα πλήξουν τα κέρδη για το 2020 και το 2021, αναγκάζοντάς την να επιδιώξει περικοπές στο κόστος του προσωπικού άνω του 1 δισεκ. ευρώ έως τα τέλη του 2022.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε πτώση 0,76% στις 7.295 μονάδες.
Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας ειδών πολυτελείας Burberry σημείωσε ράλι με κέρδη άνω του 8% καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της το δεύτερο τρίμηνο.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.901 μονάδες με πτώση -0,1%.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε 0,38% στις 23.488 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 είχε απώλειες 0,2% στις 9.176 μονάδες.
Image
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οριακά απέφυγε η Γερμανία την τεχνική ύφεση στο γ΄τρίμηνο του 2019.
Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας αναπτύχθηκε με ρυθμό +0,1% στο γ΄τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Deststis, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση -0,1%.
Τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄τριμήνου 2019 αναθεωρήθηκαν πτωτικά στο -0,2% από -0,1%.
Σε ετήσια βάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό +0,5% το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2019.
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier δήλωσε ότι ενώ τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η Γερμανία απέφυγε την τεχνική ύφεση, η οικονομική ανάπτυξη παραμένει εύθραυστη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Δεν υπάρχει ύφεση, αλλά οπωσδήποτε μιλάμε για μία πολύ αδύναμη οικονομία», σχολιάζει το CNBC ο Claus Vistesen, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics.
Οι αναλυτές αποδίδουν την αποδυνάμωση της γερμανικής οικονομίας στην επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης η οποία έχει πλήξει τις εξαγωγές, σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα και τις δομικές αλλαγές στον κλάδο των κατασκευαστών αυτοκινήτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης