Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας – Μεσολάβηση Αιγύπτου

Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας – Μεσολάβηση Αιγύπτου
Τουλάχιστον 32 νεκροί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών
Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα Πέμπτη 14/11 τα ξημερώματα η συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ύστερα από ένα 48ωρο βομβαρδισμών και εκτόξευσης ρουκετών που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 32 νεκρούς.
Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επιτεύχθηκε κατόπιν της μεσολάβησης της Αιγύπτου, και η οποία εγκρίθηκε «από παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου της οργάνωσης Ισλαμικού Τζιχάντ.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πυραυλικό πλήγμα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άμαχοι, μέλη της ίδιας παλαιστινιακής οικογένειας.
Εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε πως δεν έχει προς το παρόν κανένα σχόλιο να κάνει σχετικά με τις πληροφορίες για θύματα μεταξύ των αμάχων στη νυχτερινή επιδρομή στην Ντέιρ αλ Μπάλα, έπειτα από τις εκτοξεύσεις δεκάδων ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές και τα αλλεπάλληλα ισραηλινά πλήγματα που συνεχίστηκαν χθες.
Σημειώνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προχώρησαν την Τρίτη στη «στοχευμένη» δολοφονία ενός ανώτερου στελέχους των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα του Ισλαμικού Τζιχάντ, που πυροδότησε τις εχθροπραξίες.
Σε ανακοίνωσή του την οποία επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι έπληξε «θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα» πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σε αντίποινα για μια «ομοβροντία ρουκετών» που εκτοξεύθηκαν προς την ισραηλινή επικράτεια.
Από την επίθεση αυτή, τραυματίστηκαν άλλοι 12 άνθρωποι.
Από την πλευρά του το Ισραήλ διαμηνύει ότι σκοπεύει να τηρήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός εάν οι Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της επικράτειάς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης