Τελευταία Νέα
Speculator

Που αποδίδεται το ράλι της Coca Cola – Η τηλεδιάσκεψη και οι φήμες για short covering

tags :
Που αποδίδεται το ράλι της Coca Cola – Η τηλεδιάσκεψη και οι φήμες για short covering
Ανάπτυξη ανάλογη με αυτή του 2019 αναμένει η διοίκηση για το 2020 αλλά το Φεβρουάριο θα δώσει περισσότερες εκτιμήσεις
Η ενημέρωση για την πορεία του τρίτου τριμήνου που έδωσε χθες (13/11) πριν το άνοιγμα της αγοράς δεν προμήνυε την πορεία της μετοχής στο ταμπλό.
Τα πρώτα σχόλια των αναλυτών έκαναν λόγο για πορεία ανάλογη με αυτή των εκτιμήσεων.
Ωστόσο, όσο κυλούσε η ώρα και παράλληλα γινόταν και η ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση, η άνοδος της μετοχής γινόταν πιο ισχυρή.
Στελέχη της αγοράς σημείωναν πως τα αποτελέσματα ήταν καλά δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά ανάλογα των εκτιμήσεων επομένως μία απόδοση άνω του 6% της μετοχής ίσως να έκρυβε και κάποιες άλλες ειδήσεις.
Κάποια άλλα στελέχη της αγοράς έδειχναν την εικόνα του γραφήματος της μετοχής και σημείωναν πως η μετοχή έφτασε να έχει χάσει όλη την άνοδο από την αρχή του έτους και να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 27 ευρώ, χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η πτώση (σχετικό θέμα είχε παρουσιάσει το Bankingnews).
Επιπλέον φωτογράφιζαν και κάποια funds από το Λονδίνο υπονοώντας ότι είχαν πάρει θέση short το τελευταίο διάστημα ποντάροντας σε μία αδύναμη πορεία στο τρίτο τρίμηνο λόγω των καιρικών συνθηκών οι οποίες δεν ήταν ευνοϊκές.
Έτσι δεν απέκλειαν η μεγάλη άνοδος της μετοχής να ήταν αποτέλεσμα κλεισίματος ανοικτών θέσεων.
Στην τηλεδιάσκεψη οι αναλυτές έστρεψαν το βλέμμα τους στη Νιγηρία και τη Ρωσία.
Οι δύο χώρες φαίνεται πως πηγαίνουν αρκετά καλά.
Η διοίκηση ανέφερε πως οι επενδύσεις που έγιναν στην τιμή της επιστρεφόμενης γυάλινης συσκευασίας αποδίδουν, ενώ τον Σεπτέμβριο επεκτείναν τις επενδύσεις αυτές στη φιάλη PET με ενθαρρυντικά πρώτα σημάδια.
Το 4ο τρίμηνο αναμένεται να είναι πολύ καλό και τα πρώτα σημάδια φάνηκαν από το Σεπτέμβριο, με την εκτίμηση να κάνει λόγω για διψήφιους ρυθμούς αύξησης του όγκου των πωλήσεων.  
Για τη Ρωσία οι προοπτικές είναι επίσης ισχυρές τόσο για το τέταρτο τρίμηνο όσο και για το 2020.
Όπως ανέφερε η διοίκηση στο τέταρτο τρίμηνο ανακάμπτει και η σημαντική πτώση που έχει καταγραφθεί μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο.
Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία επίσης δείχνουν επίσης πολύ καλά σημάδια.
Σε ερώτηση αναλυτή αν η διοίκηση μπορεί να επιβεβαιώσει τις μέσες εκτιμήσεις για κέρδη ανά μετοχή 1,34 ευρώ το 2019 και ελεύθερες ταμειακές ροές 527 εκατ. ευρώ, ανέφερε
Δεν κάνουμε εκτίμηση στο FCF αλλά για τα συγκρίσιμα κέρδη μπορούμε να πούμε πως ναι περιμένουμε μία ακόμα μία καλή χρονιά ανάπτυξης κερδών φέτος οπότε αισθανόμαστε άνετα με την εκτίμηση των αναλυτών για τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή, ενώ για τις ελεύθερες ταμειακές ροές απέφυγε να κάνει εκτίμηση.
Συνολικά η ανάπτυξη του 2019 θα συνεχιστεί και το 2020 αλλά περισσότερα θα έχει να πει τον Φεβρουάριο η διοίκηση της Coca Cola.
Επίσης η διοίκηση αναφέρθηκε και στην κατηγορία των ποτών ενέργειας σημειώνοντας πως συνεχίζεται η ισχυρή δυναμική με αύξηση του όγκου πωλήσεων της τάξης του 25,3%. Οι πωλήσεις Monster συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, με αύξηση της τάξης του 32,3%, ενώ υψηλή μονοψήφια αύξηση του όγκου πωλήσεων σημειώθηκε και από το Burn.
Επίσης, η καινοτομία έχει επηρεάσει θετικά την κατηγορία, με την προσθήκη των νέων σημάτων Coke Energy και Predator στην κατηγορία, καθώς και τις επιτυχημένες καινοτομίες γεύσεων, οι οποίες διατηρούν τον ενθουσιασμό στην κατηγορία αυτή.
Σημειώνεται πως η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 28,93 ευρώ με άνοδο 5,09% και υψηλό ημέρας στα 29,83 ευρώ.
Οι αναλυτές δίνουν σύσταση αγοράς για τη μετοχή και συγκεκριμένα από 7 αναλυτές οι 6 έχουν δώσει σύσταση αγοράς με τη μέση τιμή στόχο να είναι στα 3.178,33GBX  (2.503 χθες στο Λονδίνο).
UBS, Liberum Capital, Jefferies και Deutsche Bank είναι μεταξύ των αναλυτών που έχουν δώσει σύσταση αγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης