Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Μασούτης, η δικαστική απόφαση για αποζημίωση 33 εκ ευρώ και οι αδελφικοί πονοκέφαλοι

tags :
Ο Μασούτης, η δικαστική απόφαση για αποζημίωση 33 εκ ευρώ και οι αδελφικοί πονοκέφαλοι
Η απόφαση αφορά την αγορά μετοχών κατά το παρελθόν
Την ώρα που ο κ. Γιάννης Μασούτης συζητά με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την πώληση της ομώνυμης αλυσίδας τα εμπόδια που προκύπτουν δεν αφορούν τόσο στον υποψήφιο αγοραστή όσο στα μέλη της οικογένειάς του..
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει δικαστική απόφαση που έχει επιδικάσει να καταβάλλει ως αποζημίωση ο επιχειρηματίας το ποσό των 33 εκ ευρώ γεγονός που έχει οδηγήσει τον κ. Γιάννη Μασούτη να επιλέγει τη διανομή σχεδόν  του συνόλου της κερδοφορίας της εταιρίας προκειμένου να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του.
Η απόφαση αφορά την αγορά μετοχών κατά το παρελθόν.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο δημιουργεί ζητήματα για την Μασούτης σε μια περίοδο όπου υπάρχει συρρίκνωση κερδών και αδυναμία ανάπτυξης παρά την εξαγορά της Προμηθευτικής.
Οι πονοκέφαλοι δεν τελειώνουν εδώ καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Διαμαντής Μασούτης και η σύζυγός του μεταβίβασαν φέτος τα περιουσιακά τους στοιχεία στα παιδιά τους με αποτέλεσμα λόγω της μεταβίβασης να βρεθεί να κατέχει στη Μασούτης η κα Ζαφειρία Μασούτη ποσοστό της τάξεως του 25%.
Η κα Ζαφειρία Μασούτη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια εκτός εταιρίας και φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη του γάμου της με τον επιχειρηματία Κώστα Μαλαμίδη του οποίου ο πατέρας είχε μετοχές της Μασούτης κατά το παρελθόν.
Επισημαίνεται ότι ο πρώην γαμπρός του Διαμαντή Μασούτη ήταν ιδιοκτήτης της μικρής αλυσίδας ΜΑΚΟ που είχε 11 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.
Η συγκεκριμένη αλυσίδα πουλήθηκε στα αρχές της φετινής χρονιάς στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός βάζοντας τη συγκεκριμένη αλυσίδα στην αγορά της Θεσσαλονίκης που επί χρόνια κυριαρχούσε η Μασούτης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης