Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική

tags :
Εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική
Πολύπλοκο εγκληματικό δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κυρίως στις περιοχές των Αχαρνών και της Φυλής, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Πολύπλοκο εγκληματικό δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κυρίως στις περιοχές των Αχαρνών και της Φυλής, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το δίκτυο, που δρούσε εδώ και ένα χρόνο, συγκροτούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες, που είχαν φτιάξει ένα πολυδαίδαλο σχήμα.
Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 50 άτομα, ενώ έχουν γίνει έως αυτή την ώρα 22 συλλήψεις (20 Έλληνες και 2 Αλβανοί) και έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, έξι αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια, καθώς και μηχανήματα από πλήρες εργαστήριο τυποποίησης και νόθευσης κοκαΐνης.
«Η δράση του εγκληματικού δικτύου προσδιορίζεται στην Δυτική Αττική και ειδικότερα στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής, άλλα και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Για την αποδόμηση των κυκλωμάτων αυτών σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αχαρνές, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση και Νέο Φάληρο.
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, βασιζόμενη στο τρίπτυχο μεθοδικός στρατηγικός σχεδιασμός, δομημένη ερευνητική διαδικασία και οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που αποδίδουν αποτελέσματα. τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών σχετικά με τη δράση ατόμων, τα οποία λειτουργούσαν ως διακινητές ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.
Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός ευρύτερου εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν κυρίως στους καταυλισμούς των Αχαρνών (Αυλίζα, Αγία Σωτήρα, Πλάτωνας και Σαράντα Μάρτυρες), καθώς και στο Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια.
Όπως προέκυψε τα άτομα αυτά συνέστησαν εγκληματικές ομάδες, είτε με τη μορφή της εγκληματικής οργάνωσης, είτε με τη μορφή ομάδας- συμμορίας, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση μια πλήρους ανταγωνιστικής αγοράς ναρκωτικών - ψυχοτρόπων ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) και την εμπορία τους σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, σε χρήστες ναρκωτικών από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και από την επαρχεία.
Η μια εγκληματική οργάνωση αποτελούσε βασικό διακινητή στην περιοχή της Αυλίζας και στην περιοχή του Πλάτωνα στις Αχαρνές, τα τελευταία χρόνια.
Οταν κάποιο μέλος της οδηγείται στη φυλακή, τη δράση του κυκλώματος συνεχίζουν τα υπόλοιπα μέλη. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στην περιοχή των Αχαρνών, η προσέλευση των χρηστών ξεπερνούσε τους 100 καθημερινά, με αποτέλεσμα να κερδίζουν από 1.300 έως 1.500 ευρώ την ημέρα.
Τα μέλη του δεύτερου κυκλώματος διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είχαν αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο χρηστών κοκαΐνης και κάνναβης, ενώ είχαν ορίσει την τιμή πώλησης της κοκαΐνης σε 100 ευρώ το γραμμάριο.
Διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες κυρίως στις Αχαρνές και τα Ανω Λιόσια, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα, Βάρη και Σπάτα.
Σημειώνεται, ότι διατηρούσαν στενή επαφή με το άλλο κύκλωμα, ενώ όπως διαπιστώθηκε διατηρούσαν σε δύο οικίες των μελών του, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών ουσιών.
Οσον αφορά στις περιφερειακές συμμορίες, αποτελούσαν βασικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις Αχαρνές, στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Λόφου Αυλίζας και Σαράντα Μαρτύρων.
Οι συμμορίες αυτές συνδέονταν στενά μεταξύ τους και είχαν προαποφασίσει να τηρούν σταθερή τιμή πώλησης των ναρκωτικών, προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.
Βασικό μέλος συγκεκριμένης συμμορίας που μετέφερε συστηματικά ποσότητες κάνναβης από τα Βαλκάνια, ήταν 35χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι φυλακισμένος, ενώ βοηθός του ήταν μια 37χρονη Ελληνίδα. Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, προμήθευαν συστηματικά διακινητές, κυρίως στην περιοχή των Αχαρνών και των 'Ανω Λιοσίων. Σημειώνεται, ότι ο 35χρονος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών, στην περιοχή της Θεσπρωτίας, ενώ μετέφερε 105 κιλά κάνναβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης