Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο insider trading: Εγγύηση 26 εκατ. δίνει ο Λαβίδας για να βγει από τη φυλακή

tags :
Σκάνδαλο insider trading: Εγγύηση 26 εκατ. δίνει ο Λαβίδας για να βγει από τη φυλακή
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι μεταξύ των έξι ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως ένα σχέδιο που οδήγησε σε κέρδη δεκάδων εκατ. δολ.
Εγγύηση ύψους 26 εκατ. ευρώ προτίθεται να καταβάλλει ο Τηλέμαχος Λαβίδας, προκειμένου να βγει από τη φυλακή, εν αναμονή της δίκης για τη φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο insider trading στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, «ο γιος ενός πλούσιου στελέχους του φαρμακευτικού τομέα πρότεινε ένα λεπτομερές πακέτο εγγύησης ύψους 26 εκατ. δολ. για να βγει από τη φυλακή, ενώ περιμένει να δικαστεί για τον φερόμενο ρόλο του σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εσωτερικής πληροφόρησης».
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι μεταξύ των έξι ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση την οποία οι αμερικανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως ένα σχέδιο που οδήγησε σε κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας έπαιρνε εσωτερικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals Inc. από τον πατέρα του Αθανάσιο Λαβίδα, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ariad και chief executive της Lavapharm SA και τις διοχέτευε σε έναν φίλο που χρησιμοποίησε τις πληροφορίες για να αποκομίσει κέρδη σχεδόν 2 εκατ. δολ. σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.
Ο κ. Λαβίδας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο πατέρας του δεν έχει κατηγορηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης