Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα από την αγορά πετρελαίου

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα από την αγορά πετρελαίου
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ τόνισε ότι είναι ακόμα «νωρίς» προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας για την παραγωγή
Την αισιοδοξία του για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, εξέφρασε σήμερα (13/11) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, τονίζοντας ότι η επίτυξη συμφωνίας θα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά ενέργειας.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωε ότι «είμασε αισιόδοξοι πως θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα», διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία «θα απομακρύνει τα μαύρα σύννεφα από την αγορά πετρελαίου».
Παράλληλα, ο κ. Barkindo αναφέρθηκε στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή, τονίζοντας ότι «είναι νωρίς για να συζητήσουμε την απόφαση που θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι χώρες του ΟΠΕΚ+», ενώ πρόσθεσε ότι «οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αβεβαιότητες».
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ διευκρίνισε ότι «η διαρκής αβεβαιότητα ενδέχεται να αποτελέσει τον πιο σημαντικό δείκτη για το πόσο ασαφής είναι ο δρόμος για τον ΟΠΕΚ», καθώς και ότι «δεν πρέπει να λάβουμε υπόψιν μόνο την παραγωγή στις ΗΠΑ, αλλά και την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας συνολικά».
«Έχουμε πέντε συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, και στις οποίες εξετάζουμε όλα αυτά τα ζητήματα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Barkindo, ο οποίος τόνισε ότι «δεν εξετάζουμε μόνο την προσφορά και τη ζήτηση, αλλά και άλλους παράγοντες που προκύτπουν και οι οποίοι δεν είναι εκτός του ελέγχου μας».
Αναφορικά με την πορεία της παραγωγής πετρελαίου κατά το επόμενο διάστημα, ο ίδιος ανέφερε ότι «υπάρχει μία αυξανόμενη ανησυχία, ιδιαίτερα όσον αφορά τους παραγωγούς σχιστολιθικού, ότι η επιβράδυνση της παραγωγής μετατρέπεται σε μία ταχεία πτώση», διευκρινίζοντας ότι «οι αριθμοί αρχίζουν να δείχνουν κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης