Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοήτευσε τις αγορές ο Trump, στο -0,4% ο DAX - Πτώση -1,2% στον IBEX 35, φοβίζει τους επενδυτές ο αριστερός συνασπισμός στην Ισπανία

tags :
Απογοήτευσε τις αγορές ο Trump, στο -0,4% ο DAX - Πτώση -1,2% στον IBEX 35, φοβίζει τους επενδυτές ο αριστερός συνασπισμός στην Ισπανία
Aρνητικοί πρωταγωνιστές  οι μετοχές των τραπεζών και του κλάδου εξόρυξης
(upd) Υποχώρησαν από τα υψηλά τεσσάρων ετών οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ομιλία Trump στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν κάποιο στοιχείο για την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, καθώς η καταρχήν συμφωνία Σοσιαλιστών - Podemos για τον σχηματισμό κυβέρνησης, φοβίζει τους επενδυτές.

Στο ταμπλό, αρνητικά πρωταγωνίστησαν οι μετοχές των τραπεζών και του κλάδου εξόρυξης.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,4% στις 13.230 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,17% στις 7.353 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 έφθασε στις 5.907 μονάδες, με απώλειες 0,21%.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,86% στις 23.578 μονάδες.
Image
Στην Μαδρίτη οι μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν επιφυλάξεις για την προκαταρκτική συμφωνία των Σοσιαλιστών - Podemos για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης IBEX 35 είχε πτώση 1,21% στις 9.194 μονάδες.
Image
Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών.
H Santander υποχώρησε -3,4%, η BBVA είχε πτώση -3,25% και η Bankia σημείωσε «βουτιά» -3,4%.


Απογοήτευσε ο Trump

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, η οποία ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σύντομα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε «σημαντική» αύξηση των δασμών εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
«Τα σχόλια του Trump αποτελούν μία υπενθύμιση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δύο πλευρές», ανέφερε η αναλύτρια της IG, Jingyi Pan, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «οι επενδυτές τα εξέλαβαν ως δηλώσεις θέσεις, γεγονός που περιόρισε τον αντίκτυπό τους».
Τα παραπάνω σχόλαι δεν είχαν αρνητική επίδραση στις αγορές της Wall Street, οι οποίες έκλεισαν με ήπια κέρδη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, παραμένοντας σε μία ανοδική τάση κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
Αργότερα εντός της ημέρας οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για την πορεία που θα ακολουθήσει η Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική.

Στο κόκκινο η Ασία, -2% ο Hang Seng

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (13/11) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,85% στις 23.319,87 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Fast Retailing και Inpex υποχώρησαν κατά -1,83% και -1,51% αντίστοιχα, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο -0,81% και τις 6.698,40 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,86% στις 2.122,45 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο -0,46% και τις 11.467,83 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -2,02% στις 26.517,50 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,33% στις 2.905,24 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης