Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η αύξηση της BriQ Properties και πόσο βαθιά πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι

tags :
Η αύξηση της BriQ Properties και πόσο βαθιά πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι
Τα σενάρια για τα ποσοστά των βασικών μετόχων και της ελεύθερης διασποράς σε περίπτωση που καλυφθεί πλήρως ή μερικώς η αύξηση κεφαλαίου
Το ποσό των 4,20 ευρώ για κάθε μετοχή που κατέχουν θα πρέπει να καταβάλουν οι μέτοχοι της BriQ στην αύξηση κεφαλαίου που θα υλοποιήσει η εταιρεία και είναι συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία για κάθε μία παλιά μετοχή οι μέτοχοι θα λάβουν δύο νέες μετοχές με τιμή διάθεσης 2,10 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή χθες (12/11) έκλεισε στα 2,30 ευρώ και η αποτίμηση ανέρχεται στα 27,4 εκατ. ευρώ.
Αν καλυφθεί πλήρως η αύξηση η αποτίμηση της εισηγμένης θα ενισχυθεί στα 27 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την τωρινή τιμή κλεισίματος.
Σημειώνεται πως ο Θεόδωρος Φέσσας έχει γνωστοποιήσει πως θα ασκήσει μερικώς τα δικαιώματά του καταβάλλοντας 15 εκατ. ευρώ.
Επίσης η Ευτυχία Κουτσουρέλη θα ασκήσει μερικώς τα δικαιώματά της καταβάλλοντας 5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ΧΑ, ο κ.Φέσσας κατέχει το 51,29% του μετοχικού κεφαλαίου και η κα.Κουτσουρέλη το 25,23%.
Αν ασκούσαν πλήρως τα δικαιώματά τους ο κ.Φέσσας θα έπρεπε να καταβάλει κάτι παραπάνω από 25 εκατ. ευρώ και η κα.Κουτσουρέλη κάτι παραπάνω από 12,5 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως αν καλυφθεί πλήρως η αύξηση, τα ποσοστά των βασικών μετόχων θα περιοριστούν και θα βελτιωθεί η ελεύθερη διασπορά και κατά συνέπεια και η εμπορευσιμότητα της μετοχής.
Αν όμως δεν καλυφθεί η αύξηση από τρίτους μετόχους, οι οποίοι θα πάρουν τα αδιάθετα των βασικών μετόχων και δεν καλύψουν και οι μικρομέτοχοι το ποσοστό που τους αναλογεί, το νέο μετοχολόγιο δε θα έχει σημαντική διαφορά από το προηγούμενο ή μπορεί και να αυξηθεί το ποσοστό των μεγαλομετόχων.
Σημειώνεται πως η εσωτερική αξία της μετοχής στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2019 ήταν στα 2,62 ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο από 779 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης