Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος Trump διαπράττει «ένα ιστορικό λάθος» θεωρώντας την ΕΕ «εχθρό» των ΗΠΑ

tags :
Ο πρόεδρος Trump διαπράττει «ένα ιστορικό λάθος» θεωρώντας την ΕΕ «εχθρό» των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Trump «προτιμά μια πολιτική διακρατική, μια σχέση κράτους προς κράτος με συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ και αυτό θεωρώ ότι είναι ένα τρομερό λάθος, νομίζω ότι είναι πραγματικά ένα ιστορικό λάθος», υποστηρίζει πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ
Ο Πρόεδρος Donald Trump διαπράττει ένα «ιστορικό λάθος», στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν την αντιμετωπίζει συνολικά, ως Ένωση, ως εταίρο, αλλά ως «εχθρό», δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ Anthony Gardner στο CNBC, σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου.
«Επί 60 χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι, θεωρούσαν ότι πρέπει να προωθηθεί η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση επειδή αυτό θα ήταν καλό για την Ευρώπη και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Anthony Gardner, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Obama.
«Αυτή η διοίκηση αποφάσισε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι κακή και ότι η ΕΕ είναι στην πραγματικότητα ένας εχθρός - αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος, χειρότερη από μια απόσπαση της προσοχής, γιατί αντιπροσωπεύει πράγματα που αυτή η διοίκηση δεν συμπαθεί».
Η έναρξη της προεδρίας του Τρόμπα σηματοδότησε μια αλλαγή στη διατλαντική σχέση, η οποία περιελάμβανε τον τερματισμό των συνομιλιών για μια ευρεία εμπορική συμφωνία.
 Η διοίκηση Trump αποφάσισε να επιβάλλει δασμούς στον ευρωπαϊκό χάλυβα και το αλουμίνιο, ανησυχώντας για την εθνική ασφάλεια.
Το 2018 αποφάσισε ότι η ΕΕ είναι «εχθρός» των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζοντας ότι η 28μελής Ένωση είχε επωφεληθεί από τις ΗΠΑ σε εμπορικά θέματα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποφασίσει εντός του επομένου 24ώρου, αν θα επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.
Το Trump κάλεσε επίσης τις χώρες της ΕΕ να σέβονται τους αμυντικούς στόχους που έχει θέσει το ΝΑΤΟ και στηρίζει τους υποστηρικτές του Brexit.
Ο Trump «προτιμά μια πολιτική διακρατική, μια σχέση κράτους προς κράτος με συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ και αυτό θεωρώ ότι είναι ένα τρομερό λάθος, νομίζω ότι είναι πραγματικά ένα ιστορικό λάθος και ο λόγος που πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΕ είναι φυσικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολλά πράγματα», δήλωσε ο πρέσβης το περιθώριο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του UBS.
«Παρόλες τις εντάσεις ή τα προβλήματα, είμαστε φυσικοί εταίροι και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για να καθορίσουμε τους κανόνες του εμπορίου, ή της ψηφιακής οικονομίας, ή άλλων θεμάτων αν δεν συνεργαστούμε με τον φυσικό σύμμαχό μας, την ΕΕ».
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει τα λεγόμενα του πρέσβη όταν ερωτήθηκε από το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης