Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Sell off στις μεγάλες παγκόσμιες αγορές αναμένουν το 2020 οι πλούσιοι επενδυτές - Σε μετρητά το 25% του ενεργητικού τους

tags :
UBS: Sell off στις μεγάλες παγκόσμιες αγορές αναμένουν το 2020 οι πλούσιοι επενδυτές - Σε μετρητά το 25% του ενεργητικού τους
Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας είναι η κορυφαία γεωπολιτική ανησυχία τους
Ένα δυνητικά ταραχώδες 2020 αναμένουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με την UBS Global Wealth Management.
Η πλειοψηφία των πλούσιων επενδυτών αναμένει σημαντική πτώση των αγορών πριν από το τέλος του επόμενου έτους και το 25% του μέσου ενεργητικού τους βρίσκεται επί του παρόντος σε μετρητά, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η UBS σε περισσότερους από 3.400 ερωτηθέντες παγκοσμίως.
Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας είναι η κορυφαία γεωπολιτική ανησυχία τους, ενώ οι επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές θεωρούνται μια άλλη σημαντική απειλή για τα χαρτοφυλάκια.
"Το ταχέως μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο", δήλωσε η Paula Polito, υπεύθυνη στρατηγικής πελατών της UBS GWM.
Wealthy investors see volatility increasing next year
"Θεωρούν ότι η παγκόσμια διασύνδεση και οι επιπτώσεις της αλλαγής επηρεάζουν τα χαρτοφυλάκιά τους περισσότερο από τα παραδοσιακά βασικά στοιχεία των επιχειρήσεων, μια σημαντική αλλαγή από το παρελθόν."
Σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι η μεταβλητότητα είναι πιθανό να αυξηθεί και το 55% πιστεύει ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό sell off στην αγορά πριν από το τέλος του 2020, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ερωτηθέντες με τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ σε επενδύσιμα στοιχεία ενεργητικού.
Επίσης, το 60% εξ αυτών εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιπέδων των μετρητών τους, ενώ το 62% σχεδιάζει να αυξήσει τη διαφοροποίηση μεταξύ των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.
relates to World’s Rich Readying for Major Stock Sell-Off, UBS Wealth Says
Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η εκτίμηση αυτή των επενδυτών είναι αυστηρά βραχυπρόθεσμα.
Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων παγκοσμίως είναι αισιόδοξοι για τις αποδόσεις των επενδύσεων τα επόμενα 10 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης