Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2019, στο 3,8%

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2019, στο 3,8%
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,9%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένος Βασίλειο για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παραμένοντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,8% έναντι 3,9% τον Αύγουστο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,9%.
Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός εργαζόμενων υποχώρησε κατά 58 χιλ. άτομα σε μηνιαία βάση, στα 32,75 εκατ. άτομα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση του συνολικού αριθμού κατά 94 χιλ. άτομα.
Όσον αφορά το ποσοστό απασχόλησης για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019, καταγράφηκε άνοδος στο 76%, έναντι 75,5% το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η ετήσια αύξηση των μισθών στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, διαμορφώθηκε στο +3,6% καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το +3,7% του Αυγούστου, ενώ εάν εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε επίσης στο +3,6%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε στην ετήσια αύξηση των μισθών, ο ρυθμός ανόδου παρέμεινε ένας από τους υψηλότερους των τελευταίων δέκα ετών.
Τα στοιχεία για την ανεργία έρχονται μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ONS ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο του 2019, την ίδια στιγμή που η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 1%, εν μέσω της αύξησης των εμπορικών εντάσεων και της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης