Τελευταία Νέα
Πολιτική

Jinping σε Τσίπρα: Είστε παλιός φίλος της Κίνας – Προωθήσατε πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις

Jinping σε Τσίπρα: Είστε παλιός φίλος της Κίνας – Προωθήσατε πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις
Καταφέραμε σε δύσκολες στιγμές να οικοδομήσουμε μια στρατηγική συνεργασία είπε ο Τσίπρας
Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση του προέδρου της Κίνας Xi Jinping με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο Caravel.
«Είστε παλαιός φίλος της Κίνας, κατά τη θητεία σας ως πρωθυπουργός, πάνω στη βάση που είχαμε, προωθήσατε σημαντικά την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών μας» είπε ο πρόεδρος της Κίνας απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ.Τσίπρα ως πρωθυπουργού η αμοιβαία στρατηγική εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών ενισχυόταν σημαντικά και επίσης πως προώθησε ιδιαίτερα τη συνεργασία των δυο χωρών με τη συμμετοχή του δύο φορές στο Φόρουμ One Belt One Road για τη διεθνή συνεργασία, αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «17+1».
«Κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως πρωθυπουργός η Ελλάδα βρισκόταν σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομική ανάπτυξη αλλά εσείς προωθήσατε πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις και οδηγήσατε την Ελλάδα να βγει έξω από το πρόγραμμα διάσωσης.
Εκτιμάμε πολύ τις μεγάλες προσπάθειές σας», είπε ο πρόεδρος της Κίνας, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη του στην Ελλάδα «έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας έχει σημειώσει νέα ανάπτυξη».
«Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι η συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Ελλάδας, πάνω στη βάση που προωθήσατε και εσείς ως πρωθυπουργός, έχει εντατικοποιηθεί περαιτέρω.
Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος για την επίσκεψη αυτή» ανέφερε ο Xi Jinping.
Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε από την πλευρά του τον Πρόεδρο της Κίνας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι η πέμπτη κατά σειρά φορά που συναντώνται μεταξύ τους.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου καταφέραμε σε δύσκολες στιγμές να οικοδομήσουμε μια στρατηγική συνεργασία, η οποία έχει συνέχεια» τόνισε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως με την επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το καλοκαίρι του 2016, «Ελλάδα και Κίνα έκλεισαν έναν δεκαετή κύκλο σημαντικής συνεργασίας, κυρίως όπως στον τομέα της Ναυτιλίας με βασικό άξονα το λιμάνι του Πειραιά» και ότι «από το '16 και μετά, ανοίξαμε έναν νέο δεκαετή κύκλο ευρύτερης συνεργασίας, σε μια σειρά από τομείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης