Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε άνοδο για την Οκτώβριο του 2019, στις 98 μονάδες
Οριακή επιβράδυνση της γαλλικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (12/11), παρά την άνοδο που σημειώθηκε στον δείκτη δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, έναντι 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε άνοδο στις 98 μονάδες τον Οκτώβριο του 2019, έναντι 96 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 97 μονάδες.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα της Bank of France εκτιμούν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα καταγράψει επιβράδυνση τον Νοέμβριο, ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στις 98 μονάδες, έναντι 99 μονάδων τον Σεπτέμβριο, με τις επιχειρήσεις να προβλέπουν ότι θα διατηρθεί σταθερός ρυθμός ανάπτυξης και τον Νοέμβριο.
Όσον αφορά τον αντίστοιχο δείκτη που σχετίζεται με τον κατασκευαστικό κλάδο, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος στις 105 μονάδες, με τις επιχειρήσεις ωστόσο να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί επιβράδυσνη τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης