Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η μάχη κατά της οργάνωσης FETO στην ατζέντα της συνάντησης με τον Trump - Προτεραιότητα, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας

Erdogan: Η μάχη κατά της οργάνωσης FETO στην ατζέντα της συνάντησης με τον Trump - Προτεραιότητα, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας
Οι δηλώσεις του Erdogan έγιναν ενόψει της διήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ, όπου θα έχει και συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στις 13 Νοεμβρίου
Η μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO (σσ. γκιουλενιστές) θα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump (13/11/2019), όπως διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι προτεραιότητα μας» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ενόψει της διήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι o Fethullah Gülen είναι μουσουλμάνος ιερωμένος, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για υποκίνηση της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.
Επίσης, στις δηλώσεις του ο Erdogan επεσήμανε ότι με τον Trump θα συζητήσει και για την ενίσχυση του εμπορίου με τις ΗΠΑ.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Συρία αφήνοντας αιχμές κατά του ΝΑΤΟ και επισημαίνοντας ότι η Συμμαχία έχει αφήσει μόνη την Τουρκία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τρομοκρατικές οργανώσεις παραμένουν στη ζώνη ασφαλείας στη Βόρεια Συρία.
Πάντως, ο Erogan υποστήριξε ότι μετά τη συνάντηση με τον Trump θα συνομιλήσει και με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης