Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιntrakat: Νέα έργα 30 εκατ ευρώ - Πάνω από 420 εκατ ευρώ το ανεκτέλεστο

tags :
Ιntrakat: Νέα έργα 30 εκατ ευρώ - Πάνω από 420 εκατ ευρώ το ανεκτέλεστο
Ποια έργα έχει αναλάβει η επιχείρηση
Νέα έργα προϋπολογισμού περί τα 30 εκατ. ευρώ ενέταξε στο χαρτοφυλάκιο η Intrakat, τα οποία έρχονται να προστεθούν στις συμβάσεις ύψους 48 εκατ ευρώ που υπέγραψε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της πάνω από τα 420 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο που αφορά τα αρδευτικά Δίκτυα της Λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου.
Κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας κατατέθηκαν τρεις προσφορές.
Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μειοδότησε δίνοντας έκπτωση 51,92%, ενώ δεύτερη ήρθε η εταιρεία ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΤΕ με έκπτωση 35% και τρίτη η ΡΟΜΒΟΣ Τεχνική με 24,29%. 
Το αρχικό κόστος του έργου είναι 11,55 εκατ.ευρώ (με ΦΠΑ).
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου, η οποία έχει ήδη κατασκευαστεί σε θέση 1,50 χλμ. νοτιοανατολικά του οικισμού Άγιος Γεώργιος και συλλέγει μέρος των επιφανειακών παροχών τού χειμάρρου Χαυγά.
Η ταμίευση του νερού στη λιμνοδεξαμενή, χωρητικότητας 2.150.000 κ.μ., σκοπό έχει να αρδεύσει καλλιεργούμενες εκτάσεις 13.370 στρεμμάτων, οι οποίες εκτείνονται στο δυτικό τμήμα του οροπεδίου και δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο γειτονικό δίκτυο άρδευσης ταμιευτήρα Χαυγά.
Παράλληλα η εταιρεία αναδείχτηκε μειοδότης και στις πρόδρομες εργασίες για την μεγάλη επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά προάστια, με έκπτωση 27,03%.
Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, των διερευνητικών εργασιών των δικτύων κοινής ωφελείας, των εργασιών κυκλοφοριακών παρακάμψεων και λοιπών απαιτούμενων εργασιών, στους χώρους του έργου της βορειοδυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και στον χώρο επέκτασης του αμαξοστασίου Πυλαίας.
Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 18,6 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 15 εκατ.ευρώ), ενώ η διάρκεια κατασκευής του έχει οριστεί στους 24 μήνες.
Τέλος στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας που συνδέεται νέο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγία Σοφία».
Το έργο, που έχει αναλάβει η Ιντρακάτ, περιλαμβάνει την υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών και η ολοκλήρωση του θα σημάνει τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Η συνολική αξία φτάνει τα 8,14 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες.
Να σημειωθεί ότι προ ημερών συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και αποφάσισε να εγκρίνει τα επανορθωτικά μέτρα που έλαβε η Ιντρακάτ, η οποία και θα φέρει εις πέρας το έργο.
Το Ελεγκτικό Συμβούλιο είχε αιτηθεί την σχετική εξέλιξη.
Το εν λόγω ζήτημα ήταν τυπικό και εντός των επόμενων ημερών θα εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης