Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS για Ισπανία: Κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Σοσιαλιστές το πιο πιθανό σενάριο - Ασταθής και ευάλωτη δύσκολα θα αντέξει την τετραετία

tags :
DBRS για Ισπανία: Κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Σοσιαλιστές το πιο πιθανό σενάριο - Ασταθής και ευάλωτη δύσκολα θα αντέξει την τετραετία
DBRS για Ισπανία: Κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Σοσιαλιστές το πιο πιθανό σενάριο
Οι εθνικές γενικές εκλογές στην Ισπανία οδήγησαν σε ένα ακόμα κατακερματισμένο πολιτικό αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κόμμα ούτε ένα πολιτικό μπλοκ κομμάτων που να κερδίζει μια οριστική πλειοψηφία στο Κογκρέσο αναφέρει σε σχόλιο του ο οίκος αξιολόγησης DBRS.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την DBRS, θα χρειαστούν πολιτικοί συμβιβασμοί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Ο οίκος αξιολόγησης δίνει πολύ χαμηλές πιθανότητες σε νέα εκλογική αναμέτρηση τους επόμενους μήνες, λόγω της κόπωσης που έχει δημιουργηθεί από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και της χαμηλής πιθανότητας να επιλυθεί το πρόβλημα του πολίτικού κατακερματισμού.
Η DBRS θεωρεί μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι το πλέον πιθανό σενάριο.
Όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι σχετικά ασταθής και θα απαιτούνται συνεχείς συμβιβασμοί και συνεργασίες για όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου.
Αυτή η αστάθεια αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών πριν από το τέλος της θητείας.
Η DBRS αναμένει ότι η κατάσταση στην Καταλονία και η πολιτική της διαχείριση θα παραμείνουν στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνασπισμού.
Σύμφωνα με την  DBRS είναι σημαντικό ότι, «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αναμένουμε από την επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί και να λειτουργήσει εντός του δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ και να διατηρήσει τη βελτιωμένη τάση των στοιχείων του ισπανικού ελλείμματος και του λόγου χρέους προς το ΑΕΠ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης