Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω αβεβαιότητας για ΗΠΑ και Κίνα - Στο -0,45% και τα 62,23 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω αβεβαιότητας για ΗΠΑ και Κίνα - Στο -0,45% και τα 62,23 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -0,58%
Πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα (11/11) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε -0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,23 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,58% στα 56,91 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με αναφορές, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να μειώσουν σταδιακά τους δασμούς στις εισαγωγές αγαθών, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
Image
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, διέψευσε αργότερα τις σχετικές αναφορές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών «προχωρούν πολύ καλά».
Παράλληλα, τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στην Κίνα άσκησαν επίσης πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, καθώς σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών.
Όσον αφορά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προοπτικές για την αγορά πετρελαίου το 2020 είναι ανοδικές, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω μείωση της παραγωγής.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης