Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Leroy Merlin: Νέα ένεση ρευστότητας από την μητρική λόγω ζημιών και αρνητικών ιδίων κεφαλαίων

tags :
Leroy Merlin: Νέα ένεση ρευστότητας από την μητρική λόγω ζημιών και αρνητικών ιδίων κεφαλαίων
Η  AMK, η «καμπάνα» και το νέο κατάστημα στον Κηφισό
Ένας σχεδόν χρόνος μετά το άνοιγμα καταστήματος καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας (Βασιλίσσης Σοφίας) η Leroy Μerlin ετοιμάζεται να ανοίξει το δεύτερο κατάστημα της στην Λεωφόρου Κηφισού μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
Tο κτήριο θα έχει εμβαδόν 12.000 τ.μ., και θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, καθώς τα μέχρι τώρα καταστήματα έχουν επιφάνεια ως 10.000 τ.μ.
Tην κατασκευή του κτιρίου έχει αναλάβει η Ακτωρ, ενώ το ακίνητο βρίσκεται στην έκταση του πρώην Μουζάκη, στην οποία η Blackrocκ σχεδίαζε να δημιουργήσει τον πολυχώρο Academy Gardens και η οποία πέρασε στην Hines. Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ.
Η νέα κίνηση της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογή του επενδυτικού της πλάνου που προβλέπει δημιουργία 13 νέων καταστημάτων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με το επόμενο επενδυτικό της βήμα να αφορά σύμφωνα με πληροφορίες την αγορά της Θεσσαλονίκης.
Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, ο κύκλος εργασιών της το 2018 ενισχύθηκε κατά 10,70% καθώς διαμορφώθηκε στα 127,72 εκατ. ευρώ έναντι 115,37 εκατ. ευρώ το 2017, μια αύξηση στην οποία συνετέλεσε τόσο η λειτουργία του νέου Leroy Merlin στη Βασιλίσσης Σοφίας, όσο και η διάθεση νέων και καινοτόμων ειδών στα καταστήματα της αλυσίδας.
Τα μικτά κέρδη της ανήλθαν στα 42,4 εκατ. ευρώ, έναντι 36,39 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ η εταιρεία περιόρισε τις ζημιές της στα 7,4 εκατ. ευρώ από 10,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της ανέρχεται σε 85,5 εκατ. ευρώ.
Για το 2018 το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στο τέλος της χρήσης του 2018 έχει καταστεί αρνητικό -21,06 εκατ ευρώ.
Επίσης η εταιρεία έχει αρνητικό κεφάλαιο κίνησης κατά 44,17 εκατ ευρώ εκ των οποίων ποσό 36,03 εκατ. ευρώ των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων αφορά σε υποχρεώσεις του Ομίλου και ποσό 57,5 εκατ. ευρώ στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις αφορά σε δανεισμό από την μητρική εταιρεία.
Η μητρική εταιρεία, σύμφωνα με την διοίκηση της Leroy Merlin δεν σκοπεύει άμεσα την αποπληρωμή του παραπάνω δανεισμού, αντίθετα σκοπεύει να στηρίξει την δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου την εν Ελλάδι θυγατρικής κατά 30 εκατ ευρώ.
Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κατόπιν ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στα κεντρικά γραφεία της σημειώθηκε η διενέργειας υπερεργασίας κάποιων εργαζομένων χωρίς να έχει προηγουμένως υποβληθεί σχετική γνωστοποίηση με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.
Η Leroy Merlin (SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών A.E.), στην οποία μέτοχος μειοψηφίας είναι ο επιχειρηματίας Παύλος Φουρλής, λειτουργεί ένα κατάστημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένα στη Πυλαία Θεσσαλονίκης και ένα επίσης στν οδό Πειραιώς στο Ρέντη.
Τον Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησε το τέταρτο υποκατάστημα στη Λάρισα στην βιομηχανική περιοχή της Νίκας, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 εγκαινιάστηκε το πέμπτο κατάστημα στο Μαρούσι της Αττικής, ενώ τον Απρίλιο του 2018 άνοιξε το κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.  

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης