Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ

Πέτσας: Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ
«Θα αλλάξουμε όπως δεσμευθήκαμε τον εκλογικό νόμο", δηλώνει ο Στ Πέτσας
«Ο,τι είπαμε το κάνουμε.
Και μάλιστα νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε δεσμευθεί», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «'Εθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Στ. Πέτσας.
Όπως εξηγεί, « ήδη μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22%, αποδώσαμε αυξημένες 66.000 συντάξεις χηρείας, επιστράφηκαν οφειλές του ΕΦΚΑ 100 εκατ. ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, βελτιώσαμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων, αυξάνουμε το επίδομα θέρμανσης και μάλιστα εμπροσθοβαρώς»
Υπογραμμίζει δε, πως «στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντάσσουμε μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας και κοινωνικής στήριξης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Οι 7 στους 10 φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ.
Από αυτούς, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που πληρώνουν φόρο θα δουν μειώσεις από 117 έως 177 ευρώ.
Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες μειώσεις.
Οι οικογένειες με παιδιά -και ιδίως οι πολύτεκνες- θα δουν σημαντική αύξηση του αφορολογήτου και μείωση του κόστους για τα βρεφικά είδη λόγω της μείωσης του ΦΠΑ.
 Οι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημά τους, όχι μόνο από τη μείωση του φόρου αλλά και από τις παροχές όπως οι κάρτες για μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς».
Προσθέτει ότι «θεσπίζεται ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για διάθεση μετοχών (stock options) από επιχειρήσεις στους εργαζόμενους, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στην επιχειρηματική επιτυχία.
Οι επιχειρήσεις θα δουν σημαντική μείωση του φόρου, θα ωφεληθούν από τις αυξημένες αποσβέσεις, τον διπλασιασμό της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη και τη μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να βελτιωθούν η ρευστότητα και η ανταγωνιστικότητά τους».
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνει ότι «επανεκκίνηση των σχέσεων μπορεί να υπάρξει όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, εφόσον η γειτονική χώρα ανταποκριθεί σε δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση που συμφώνησε με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Και δεύτερον, να εγκαταλείψει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις παρεμβάσεις προς την τουρκοκυπριακή πλευρά που υπονομεύουν την επανέναρξη των ενδοκυπριακών συνομιλιών».
Σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο αναφέρει ότι «θα αλλάξουμε όπως δεσμευθήκαμε τον εκλογικό νόμο.
Εάν δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές τότε στο τέλος της τετραετίας θα πάμε σε διπλή εκλογική αναμέτρηση».
Για τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής ο κ. Πέτσας  δηλώνει ότι «πάει πολύ να μιλούν για ρεβανσισμό εκείνοι που "κρέμασαν στα μανταλάκια" δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους, χωρίς στοιχεία, αποδίδοντάς τους ψευδώς “ το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”».
«Η σκευωρία τους αποκαλύπτεται και προσπαθούν να καθυστερήσουν το έργο της επιτροπής.
Στο παιχνίδι της πόλωσης που στήνουν, εμείς δεν "τσιμπάμε"» προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης