Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Νέες διαδηλώσεις στα εμπορικά κέντρα - Χρήση χημικών από την αστυνομία

Χονγκ Κονγκ: Νέες διαδηλώσεις στα εμπορικά κέντρα - Χρήση χημικών από την αστυνομία
H αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε σήμερα χρήση χημικών για να διαλύσει αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στη συνοικία Τσουέν Ουάν
Νέες διαδηλώσεις στα εμπορικά κέντρα του Χονγκ Κονγκ έχουν προγραμματιστεί σήμερα, Κυριακή 10/11, μία βδομάδα μετά τους τραυματισμούς που είχαν σημειωθεί σε αυτά.
Συγκεκριμένα, διαδηλωτές είχαν κάνει έφοδο σε ένα εμπορικό κέντρο την περασμένη Κυριακή 3/11, όταν ένας άνδρας μαχαίρωσε τέσσερα άτομα και έκοψε μέρος του αυτιού ενός πολιτικού.
Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, αλλά και για την ανάμιξη της Κίνας στα εσωτερικά θέματα του Χονγκ Κονγκ.
Στο μεταξύ, σήμερα η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε σήμερα χρήση χημικών για να διαλύσει αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στη συνοικία Τσουέν Ουάν στο δυτικό τμήμα της μητρόπολης.
Πάντως, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο 9/11 σε μία αγρυπνία για τους "μάρτυρες", μετά τον θάνατο στο νοσοκομείο ενός φοιτητή, ο οποίος είχε πέσει από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.
Αν και η αγρυπνία ολοκληρώθηκε ειρηνικά, κάποιοι διαδηλωτές ζητούν εκδίκηση για τον θάνατο του φοιτητή.
Αρκετοί κάλεσαν επίσης και σε γενική απεργία για αύριο Δευτέρα 11/11, αλλά και σε αποκλεισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, παρά το γεγονός ότι ανάλογα αιτήματα στο πρόσφατο παρελθόν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Φεύγοντας από την αγρυπνία του Σαββάτου, πολλοί φώναζαν, ωστόσο, "απεργία τη Δευτέρα" και "θα τα πούμε τη Δευτέρα".
Άλλες αγρυπνίες το βράδυ της Παρασκευής κατέληξαν σε επεισόδια με βανδαλισμούς στο μετρό και σε αποκλεισμούς δρόμων.
Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και προειδοποιητικά έριξε και πραγματικά πυρά σε διαδηλωτές που είχαν βάλει οδοφράγματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης