Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Στα 5,89 δισ. το ποσό που ρύθμισαν οι φορολογούμενοι με τις 120 δόσεις

tags :
ΑΑΔΕ: Στα 5,89 δισ. το ποσό που ρύθμισαν οι φορολογούμενοι με τις 120 δόσεις
Δόθηκε η δυνατότητα σε πάνω από το 60% των ρυθμίσεων και συνολικά σε πάνω από το 83% των ρυθμιζόμενων οφειλών να ρυθμιστούν στο μέγιστο αριθμό δόσεων
Στοιχεία για τα κύρια μεγέθη της ρύθμισης των 120 δόσεων έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, στα οποία καθίσταται φανερό ότι μεγάλος αριθμός φορολογουμένων έσπευσε να χρησιμοποιήσει το ευνοϊκό αυτό μέτρο.
Στη ρύθμιση εντάχθηκαν ποσά συνολικού ύψους  5,89 δισ. ευρώ τα οποία αναλύονται σε σχεδόν 4,32 δισ. ευρώ κεφάλαιο και 1,57 προσαυξήσεις.
Σχεδόν το 84% του κεφαλαίου που ρυθμίστηκε (3,630 δις) δεν ήταν σε ενεργή ρύθμιση κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, ενώ μόνο 16% του κεφαλαίου που ρυθμίστηκε ήταν ήδη σε ρύθμιση.
Από το σύνολο των 5,89 δις € που ρυθμίστηκαν, πάνω από 545 εκ € εισπράχθηκαν ήδη, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εισπραχθούν πάνω από 140 εκ. €.
Τα υπόλοιπα 5,211 δις € αναμένεται να εισπραχθούν τα επόμενα έτη και μέχρι το τέλος της ρύθμισης, σύμφωνα με το πλήθος των δόσεων που επέλεξαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε αυτή.
Δόθηκε η δυνατότητα σε πάνω από το 60% των ρυθμίσεων και συνολικά σε πάνω από το 83% των ρυθμιζόμενων οφειλών να ρυθμιστούν στο μέγιστο αριθμό δόσεων.
Παράλληλα, οι οφειλέτες του υπόλοιπου 40% των ρυθμίσεων επέλεξαν να εξοφλήσουν σε λιγότερες δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης