Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θέση αναπληρωτή προέδρου έφτιαξε η ΝΔ στο Ταμείο Παρακαταθηκών για πρώτη φορά στα 100 χρόνια λειτουργίας του

Θέση αναπληρωτή προέδρου έφτιαξε η ΝΔ στο Ταμείο Παρακαταθηκών για πρώτη φορά στα 100 χρόνια λειτουργίας του
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση θα στελεχωθεί από πολιτευτές που απέτυχαν να εκλεγούν στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου
Αναπληρωτή πρόεδρο θα αποκτήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με το άρθρο 211 του Πολυνομοσχεδίου για τις Επενδύσεις που να σημειωθεί ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και αναμένεται να πάρει ΦΕΚ για να γίνει νόμος του κράτους.
Το άρθρο 211 με το διακριτικό τίτλο ρυθμίσεις για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ορίζει ότι: Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου1 του άρθρου 3 του π.δ. 95/1996 (Α΄ 76), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Με την ίδια απόφαση ορίζονται τα όργανα διοίκησης του Ταµείου, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος, καθώς επίσης και οι διακριτές διοικητικές αρμοδιότητες τους, πέραν αυτών της αναπλήρωσης του Προέδρου για οποιονδήποτε λόγο, που ασκούνται από τον αναπληρωτή Πρόεδρο»
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 31 Οκτωβρίου 2019 έληξε η θητεία του πρώην προέδρου κ. Κωνσταντίνου Βαρλαμίτη, με αποτέλεσμα το Ταμείο να παραμένει «ακέφαλο» μέχρι σήμερα.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που εποπτεύει τον κρατικό Οργανισμό, πιθανότατα είχαν δώσει υποσχέσεις στην εκλογική τους πελατείας και ήρθε η ώρα της υλοποίησης.
Δεν ήταν αρκετό για την παράταξη της ΝΔ ένας πρόεδρος και θεώρησαν ότι το Ταμείο για να λειτουργήσει χρειάζεται δύο και μάλιστα ο αναπληρωτής πρόεδρος να αναλάβει τη διαχείριση του Παρακαταθηκών, ενώ ο πρόεδρος θα έχει διακοσμητικό ρόλο όπως και μία παχυλή αμοιβή  για να  επιτελέσει τα καθήκοντά του.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για δεκαετίες λειτουργούσε με έναν  πρόεδρο τα τελευταία 100 χρόνια αφού δημιουργήθηκε 1919.
Το 2019 οι νέες πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου,   όταν το Ταμείο έχει αποψιλωθεί αναφορικά με τις αρμοδιότητες που είχε μέχρι το 2016. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση θα στελεχωθεί από πολιτευτές που απέτυχαν να εκλεγούν στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου. 
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης