Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με οδηγό τις τράπεζες έβγαλε αντίδραση μετά από 4 πτωτικές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με οδηγό τις τράπεζες έβγαλε αντίδραση μετά από 4 πτωτικές
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις η αγορά αντέδρασε καλά με τις τράπεζες να έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά. Ο τζίρος δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν υψηλός αλλά τη δουλειά του την έκανε.

Τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά, ενώ και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες δείχνουν καλά. Ας μην ξεχνάμε και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και της φορολόγησης του μερίσματος που θα δώσει μία επιπλέον μικρή βελτίωση.

Αυτά όμως φαίνονται να είναι όλα προεξοφλημένα και η αγορά αν και οι τεχνικοί αναλυτές αισιοδοξούν, δε δείχνει πως μπορεί να φύγει αρκετά υψηλότερα. Η αυριανή συνεδρίαση θα δείξει αν μπορεί να κάνει και πάλι την ανοδική διαφυγή πάνω από τις 870 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σχεδόν μόνες τους τράβηξαν την αγορά υψηλότερα. Πολύ ωραία η κίνηση από Eurobank και Alpha Bank.

ΟΤΕ: Η Optima Bank διατηρεί την τιμή στόχο των 16,20 ευρώ και τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου τα οποία χαρακτηρίζει ικανοποιητικά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της.

JUMBO: Η διοίκηση ξέρει να δίνει απαντήσεις στο ταμπλό. Την προηγούμενη φορά που το όνομά της είχε «εμπλακεί» στη φημολογία που είχε δημιουργήσει το σκάνδαλο της Folli Follie έγινε ένα τρομερό μάζεμα στο ταμπλό, πήγε αρκετά πάνω η μετοχή και όλοι το ξανασκέφτηκαν. Σήμερα, όπου κάποιοι αμφισβήτησαν τη διοίκηση γιατί μάλλον δεν πάει να σηκώσει 2 δισ. ευρώ δάνεια να μοιράσει το 1 δισ. και να κάνει 5-6 εξαγορές, δόθηκε πάλι η απάντηση.

Η στήλη θα ξαναγράψει πως εμάς μας αρέσουν οι επιχειρηματίες που με προσεκτικά βήματα και με δικά τους κυρίως κεφάλαια επεκτείνονται. Αυτοί που κοιτάνε λίγο και πιο πέρα και ετοιμάζονται και για δύσκολες εποχές, όχι μόνο για τις εύκολες. Το διάγραμμα επίσης δίνει τη δική του απάντηση. Στο +2,89% και στα 18,13 ευρώ με όγκο 137 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Θα πούμε πως η ΚΕΝ δεν ήταν και καμιά σπουδαία συμμετοχή. Η διοίκηση έχει πουλήσει οικόπεδο και δεν έχει πει τιμή. Η πώληση της ΚΕΝ εκτιμούμε ότι έχει μικρή επίδραση. Δεν κονόμησε ο βασικός μέτοχος αγοράζοντας στα 8 ευρώ. Θα μπορούσε να είχε κάνει τα γνωστά κόλπα άλλων επιχειρηματιών και να τα πάρει τα κομμάτια στον πάτο.

Επίσης έχει πολλά. Το χαρτί ήταν σπάνιο, απλά τώρα γίνεται πιο σπάνιο. Ναι, θα πούμε πως υπάρχει ένα θέμα εσωτερικής πληροφόρησης, αλλά η υποψία ότι επρόκειτο να πουληθεί η ΚΕΝ, υπήρχε και μάλλον το γνώριζε η πωλητής. Μόνο αδιάβαστο δεν μπορείς να τον πεις. Επιπλέον φεύγει από την εταιρεία και ένας «πονοκέφαλος» που είχε να κάνει με μία άδεια για μονάδα ενέργειας που θα είχε υψηλό κόστος παραγωγής, αλλά και πάλι δεν ήταν σίγουρο ότι η Καράτζης θα υλοποιούσε αυτή την επένδυση.

BYTE: Μετά από καιρό είδαμε καλή κίνηση από τη μετοχή και από τον όγκο βγάζουμε το συμπέρασμα πως ίσως να τέλειωσαν οι πωλητές. Στα 1,10 ευρώ και στο +10,55% με όγκο 55 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΕΡΚΟ: Θα πρέπει να προσεχθεί η κίνηση γιατί έγινε με όγκο. Από τις ΑΕΕΑΠ η στήλη της έχει προτίμηση, γιατί τη θεωρούσε την πιο φθηνή. Ωστόσο η προσοχή πρέπει να στραφεί στα σενάρια που ακούγονται και έχουν να κάνουν με την πιθανότητα αλλαγής βασικού μετόχου. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κυνηγήσουμε τη μετοχή, έδωσε ευκαιρίες κοντά στα 6 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Υψηλός ο όγκος στη μετοχή αφού υπήρχαν κάποιες μεγάλες εντολές στα 4,50 ευρώ. Η μετοχή έκλεισε στα 4,4650 ευρώ με άνοδο 0,56% και όγκο 392 χιλ. τεμάχια. Καθαρός ο όγκος χωρίς πακέτα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπήκε μεγάλη εντολή στην τελική δημοπρασία (42 χιλ. τεμάχια στα 1,75 ευρώ), αλλά οι πωλητές είχαν πιο πολλά. Όμως η μετοχή έκλεισε σε υψηλό ημέρας και στα 1,7380 ευρώ με άνοδο 3,58%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης