Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (υπ.Εργασίας): Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική η κοινωνική ασφάλιση – Καμία ιδιωτικοποίηση

Βρούτσης (υπ.Εργασίας): Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική η κοινωνική ασφάλιση – Καμία ιδιωτικοποίηση
Φιλοδοξία μας το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα να μετατραπεί σε έναν πολύ ισχυρό κουμπαρά είπε ο κ.Βρούτσης
Την θέση ότι η κοινωνική ασφάλιση παραμένει δημόσια, καθολική και υποχρεωτική διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να διαταράξει «αυτή τη σχέση μεταξύ κράτους και κοινωνικής ασφάλισης, εργαζομένων και εργοδοτών».
«Όχι μόνο θα είναι απόλυτα διασφαλισμένες οι συντάξεις αλλά θα ενισχυθούν και αυτή είναι η φιλοδοξία μου και της κυβέρνησης» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βρούτσης, ο οποίος σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, τόνισε ότι «στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναπτύξουμε τον Ιανουάριο θα κάνουμε τις αλλαγές και στις επικουρικές εναρμονιζόμενοι και με την απόφαση του ΣτΕ».
«Σε όσους έχουν μειωθεί οι επικουρικές συντάξεις πάνω από τα 1.300 ευρώ θα δουν αύξηση.
Καμία ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας δεν θα υπάρξει λοιπόν και μάλιστα μετά τις αλλαγές θα μπούμε σε μια νέα εποχή όπου όλοι θα αισθάνονται καλύτερα και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις» τόνισε ο κ.Βρούτσης
Ερωτηθείς για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ο κ.Βρούτσης υποστήριξε ότι «η μεγάλη φιλοδοξία όλων μας είναι να καταλήξουμε σε ένα ασφαλιστικό που δεν θα αμφισβητείται, που θα είναι ελκυστικό και προσωπική μου φιλοδοξία είναι το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα να μετατραπεί σε έναν πολύ ισχυρό κουμπαρά που η αποταμίευση των Ελλήνων εργαζομένων θα πιάνει τόπο και θα αισθάνονται ασφάλεια ότι δεν θα περικοπούν στο μέλλον οι συντάξεις και ότι θα λάβουν μια ικανοποιητική σύνταξη με επάρκεια και αξιοπιστία».
«Πλέον έχουμε και τη σφραγίδα της δικαιοσύνης και πάνω στις "ράγες" της δικαιοσύνης θα κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές στα θέματα που κρίθηκαν αντισυνταγματικά, όπως π.χ. τα θέματα των ελεύθερων επαγγελματιών και τους συντελεστές αναπλήρωσης.
Θα αυξήσουμε τους συντελεστές πάνω από ένα χρονικό όριο παραμονής στην εργασία και αν παραμείνεις περισσότερο στην εργασία θα αμείβεσαι με καλύτερη σύνταξη» υποστήριξε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συντάξεις.
«Μπορούμε να αυξήσουμε τον ρυθμό απόδοσης των συντάξεων.
Όταν παραλάβαμε υπήρχαν 1.058.000 εκκρεμότητες...
Χάος.
Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Ωστόσο, οργανώνουμε τα τμήματα απονομής του ΕΦΚΑ και επίσης κάνουμε έναν μεγάλο σχεδιασμό μέσω του συστήματος "Άτλας" ώστε να βγαίνουν ψηφιακά οι συντάξεις.
Μετά την 1η Ιουνίου 2020 δεν θα ξαναμιλάμε για εκκρεμείς συντάξεις» επεσήμανε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος σχετικά με την 13η σύνταξη και αν θα δοθεί υπερπλεόνασμα, υποστήριξε ότι «το τι υπερπλεόνασμα υπάρχει θα κριθεί στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ το πού και πώς θα δοθεί θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό»
«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπήρχε ποτέ 13η σύνταξη, ήταν προεκλογικό επίδομα.
Προσωπικά δεν πιστεύω στα δωράκια τα ψεύτικα και τα εικονικά που εξαπατούν τους συνταξιούχους.
Πιστεύω ότι από το 2020 και μετά πρέπει να ενσωματώσουμε έναν νέο μηχανισμό στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς να κοροϊδεύουμε και να χειραγωγούμε τους συνταξιούχους με τα ψευτοδωράκια» υπογράμμισε ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης