Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κούρεμα και αναδιάρθρωση ζητάει από τις τράπεζες η Diversa – Γνώμη με επιφύλαξη από τον ορκωτό

tags :
Κούρεμα και αναδιάρθρωση ζητάει από τις τράπεζες η Diversa – Γνώμη με επιφύλαξη από τον ορκωτό
Η εταιρεία με τζίρο 42 χιλ. ευρώ εμφάνισε ζημία 1,7 εκατ. ευρώ, έχει αρνητική καθαρή θέση ύψους 1,84 εκατ. ευρώ και δάνεια 1,5 εκατ. ευρώ
Επαφές με τις τράπεζες για κούρεμα και αναδιάρθρωση των χρεών της πραγματοποιεί η Diversa.
Σύμφωνα με την εταιρεία στις 7/10 κατέθεσε πρόταση στην Alpha Bank και αναμένει απάντηση ενώ θα ακολουθήσουν προτάσεις και στις υπόλοιπες τράπεζες.
Η εταιρεία έχει απασχολήσει στο παρελθόν την επενδυτική κοινότητα λόγω των προθέσεων να εξαγοράσει εταιρείες.
Είχε ανακοινώσει πρόθεση εξαγοράς της αεροπορικής εταιρείας CobaltAir, η οποία δεν καρποφόρησε, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνητικό χρηματοδότησης με την Eycalyptus Holding με έδρα το Λονδίνο η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αγροτικής καλλιέργειας ευκαλύπτων.  
Τώρα σημειώνει πως δρομολογείται εκτέλεση συμφωνίας για εξαγορά του 51% της εταιρείας Mineral Trade ΕΠΕ, με μέσο όρο τζίρου τελευταίας τριετίας 18,8 εκατ. ευρώ και κερδών προ φόρων 116 χιλ. ευρώ.
Για την πραγματοποίηση των διαδικασιών έχει εξουσιοδοτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σταύρος Παναγιωτόπουλος.
Η Diversa δημοσίευσε ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση που έληξε στις 30/6/19 με καθυστέρηση αλλά και με τον ορκωτό να σημειώνει πως τα ελεγκτικά τεκμήρια που έλαβε είναι επαρκή και κατάλληλα να παρέχουν βάση για γνώμη με επιφύλαξη.
Αναφέρει πως δεν έλαβε απαντητικές επιστολές από τις τράπεζες για επιβεβαίωση των υπολοίπων και πως η αύξηση κεφαλαίου ύψους 15,8 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η γενική συνέλευση της 10/12/18 και εγκρίθηκε εκ νέου στις 25/6/19 με νέα γενική συνέλευση δεν έχει υλοποιηθεί και λήγει η προθεσμία κάλυψης στις 24/11 κατόπιν παράτασης ενός μηνός από το διοικητικό συμβούλιο.
Η εταιρεία με τζίρο 42 χιλ. ευρώ εμφάνισε ζημία 1,7 εκατ. ευρώ, έχει αρνητική καθαρή θέση ύψους 1,84 εκατ. ευρώ, δάνεια 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 2,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης