Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στο προσφυγικό οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στο προσφυγικό οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη
Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε -μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο- ότι το πρόβλημα στα νησιά είναι πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης
Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Αναφέρει ειδικότερα πως «η ομολογία του κ. Χρυσοχοΐδη ότι "η κατάσταση στα νησιά είναι πέρα από κάθε διαχείριση" αποτελεί μία ακόμη κυνική επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του προσφυγικού».
Σημειώνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κατάφερε να διαχειριστεί ένα σύνθετο ζήτημα με όρους ανθρωπιάς αλλά και αποτελεσματικότητας, ακόμα και όταν οι ροές ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών» και πως αυτό το είχε αναγνωρίσει ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης, «όταν επισκέφθηκε τη Μόρια και τόνισε τη "θετική εντύπωση από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό"».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «μετά από τέσσερις μήνες χαρακτηριστικής αδράνειας, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ροές οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους».
Όμως, συνεχίζει, «βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της ξενοφοβικής της ρητορείας, με την οποία υποδαύλισε τις αντιδράσεις που βλέπουμε σήμερα από ακραίους κύκλους αλλά και από δικούς της δημάρχους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμει συνολικά και συλλογικά απέναντι στις πολιτικές των κλειστών συνόρων που προωθούν οι ομογάλακτοι της ΝΔ».
Ωστόσο, προσθέτει, «η κυβέρνηση, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ «ακολούθησε έναν άλλο δρόμο: της διεθνοποίησης του ζητήματος, του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, της υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων με σχέδιο», για να σημειώσει, τέλος, πως «η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και οι αξίες του ανθρωπισμού είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος».

Χρυσοχοΐδης: Μη διαχειρίσιμο το πρόβλημα στο Αιγαίο

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί λόγω του προσφυγικού στα ελληνικά νησιά.
«Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό.
Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί «δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων».
Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι γιατροί ή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες αφίξεις κάθε μέρα, χωρίς να μπορούν φυσικά να ανταποκριθούν.
«Είναι αδύνατο να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.
Απηύθυνε έκκληση, προκειμένου οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για την κοινή αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ιδιαίτερα του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης