Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για «μπάρμπεκιου»: Άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά – Εθνικό πρόβλημα το μεταναστευτικό

Πέτσας για «μπάρμπεκιου»: Άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά – Εθνικό πρόβλημα το μεταναστευτικό
Στόχος η μετακίνηση 4.000 μεταναστών – προσφύγων έως τα τέλη Νοεμβρίου είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι είναι άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην έντονη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη διοργάνωση «μπάρμπεκιου» έξω από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα Διαβατά.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας είπε πως το σχόλιο του αφορά και τις δύο πλευρές και απηύθυνε έκκληση για να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα».
«Οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στο πλαίσιο του Συντάγματος και της νομιμότητας» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.
«Μεταφέρουμε ανθρώπους εξετάζοντας κυρίως τις οικογένειες που έχουν παιδιά κι έχουν το προσφυγικό προφίλ.
Στόχος είναι η μετακίνηση 4000 ανθρώπων μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη, προς περιοχές στις οποίες ο προσφυγικός- μεταναστευτικός πληθυσμός θα αποτελεί κάτω από το 1% των κατοίκων.
Λαμβάνεται υπόψη ότι κάποιες περιοχές, όπως η Μακεδονία και η Ήπειρος είναι ήδη επιβαρυμένες» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, ο οποίος  κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τις δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας.
«Θέλουμε λίγους μήνες για να αρχίσει να αποδίδει η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και οι επιστροφές.
Το πρόβλημα είναι εθνικής σημασίας» τόνισε ο κ.Πέτσας, υποστηρίζοντας ότι οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα αφορούν πρώτον στο εγχείρημα ότι «δεν έχουμε τις υποδομές».
«Κάνουμε τα πάντα ώστε οι ελλείψεις σε υποδομές να αντιμετωπιστούν.
Δηλαδή σχολείο, νοσοκομείο και προσωπικό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ως δεύτερο παράγοντα για αυτές τις αντιδράσεις ότι «εγώ δεν τους θέλω».
«Είναι πάνω από 30.000 στα νησιά, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση, δηλαδή να σηκώνουν τα νησιά όλο το βάρος» είπε ο κ.Πέτσας, υποστηρίζοντας ότι «οι Έλληνες φοβούνται γιατί δεν ξέρουν ότι είναι οικογένειες με παιδιά».
«Ενημερώνουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται.
Ζητάμε να μας πουν οι κοινωνίες τις ελλείψεις τους» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας.
«Η Ελλάδα έχει δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Αλβανία, την Πολωνία και αυτοί οι άνθρωποι έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία.
Είναι ζήτημα της κυβέρνησης, δεν είναι ζήτημα μιας ημέρας, είναι μαραθώνιος το πώς αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας.
Το ζήτημα είναι να σταματήσουν οι ροές» ανέφερε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης