Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος δήλωσε ο Ν. Μιχαλολιάκος - Καταγγέλλει πολιτική σκευωρία - Ο εισαγγελέας θα προτείνει απαλλαγή των κατηγοριών

tags :
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος δήλωσε ο Ν. Μιχαλολιάκος - Καταγγέλλει πολιτική σκευωρία - Ο εισαγγελέας θα προτείνει απαλλαγή των κατηγοριών
O N. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα αργά το επόμενο πρωί
(upd6) Αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες ο εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων (των βασικών στελεχών της Χρυσής Αυγής) με το αιτιολογικό ότι δεν αποδείχθηκε και δεν υφίσταται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην απολογία του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Έχω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες που μου αποδίδονται.
Είναι πολιτική σκευωρία και πολιτική στόχευση 25 ολόκληρων χρόνων.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, γιατί υπάρχουν.
Αυτό που αποκαλείται διάκριση εξουσιών στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη πράγματι, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα», υποστήριξε ο Ν. Μιχαλολιάκος, μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και υπό αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα ο κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το έγκλημα από το περιστύλιο της Βουλής.
Υποστήριξε ότι ενημερώθηκε αργά το επόμενο πρωί για τη δολοφονία, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε καμία σχετική εντολή.
«Όλα αυτά ειναι μυθεύματα και δεν προκύπτουν από πουθενά», τόνισε.
«Αργά το πρωί ενημερώθηκα για το έγκλημα στο Κερατσίνι.
Το θεωρώ ανθρώπινο λάθος, σοβαρό, ότι δεν έγινε εσκεμμένα, όταν έλεγαν ότι έπαιρνα (τηλέφωνα) σε κατοικίες εμπλεκομένων από το σταθερό στα κεντρικά της Μεσογείων, ενώ εκείνη τη στιγμή ήταν εκεί η Αντιτρομοκρατική και ο Εισαγγελέας.
Μου τα χρέωσαν αυτά τα τηλέφωνα», τόνισε ο Ν. Μιχαλολιάκος.
«Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά όχι ότι είμαι ανόητος.
Δημιούργησα ένα κίνημα που κατάφερε να εισέλθει τέσσερις φορές στη Βουλή», δήλωσε ο Ν. Μιχαλολιάκος.
Για τις σχέσεις του με τον γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε τα εξής:
«Τον γνώριζα από το 1973 που ήμασταν μαζί σε εθνικές οργανώσεις, οι οποίες ασχολούνταν με το Κυπριακό.
Όσα ειπώθηκαν για το βίντεο Μπαλτάκου από τους υπόλοιπους βουλευτές είναι απολύτως αληθή και μου προκαλεί μεγάλη απορία το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δεν τον κάλεσε να καταθέσει αλλά ο εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να γίνει έρευνα, αλλά δεν έγινε».
Σχετικά με το κρυφό καταστατικό που έχει κατατεθεί στη δικογραφία, ο Ν. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε ότι είναι έγγραφο κατασκευασμένο και είναι γραμμένο με γραφομηχανή.
«Στις έρευνες δεν βρέθηκε ούτε ένα έγγραφο φτιαγμένο με γραφομηχανή.
Είναι κείμενο ανερμάτιστο.
Έχει και πλαίσιο αισθητικών μελετών και φιλοσοφικών ερευνών.
Είναι πράγματα άνευ ουσίας», τόνισε.
Με την είσοδό του στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, ο κ. Μιχαλολιάκος είδε τους οπαδούς και φίλους της Χρυσής Αυγής να στέκονται προσοχή την ίδια στιγμή που άρχισαν να ακούγονται από το κοινό που κάθεται στην πλευρά των θυμάτων σφοδρές αποδοκιμασίες.
Πολλοί φίλοι και συγγενείς, δε, του Παύλου Φύσσα υποδέχθηκαν τον κατηγορούμενο κρατώντας χαρτάκια με σημειωμένο επάνω μόνο τον αριθμό έξι, δηλώνοντας έτσι τον χρόνο που έχει συμπληρωθεί από τη δολοφονία του μουσικού.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού μίλησε για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά από γεννήσεως του ελληνικού κράτους που «κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις ενός οπαδού του κόμματος».
Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε έγκλημα στην Ιταλία, όπου, όπως είπε, «δεν κατηγορήθηκε ο Σαλβίνι επειδή οπαδός του σκότωσε λαθρομετανάστη».
Σημειώνεται πως ο κ. Μιχαλολιάκος είχε καταθέσει αίτημα να απολογηθεί τελευταίος και αφού έχουν προηγηθεί οι απολογίες όλων των συγκατηγορούμενων του, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Καθήκον όλων μας να οδηγήσουμε τις ιδέες της Χρυσής Αυγής οριστικά στη λήθη

«Με τη σημερινή απολογία ενώπιον του δικαστηρίου του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, αυτού που επί 30 χρόνια διευθύνει το ναζιστικό μόρφωμα, του υπεύθυνου για όλες τις πράξεις της, ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ύστερα από σκληρούς αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνει πως «η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» και πως «η έκβασή της αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών».
«Δεν ξεχνάμε το τέρας του φασισμού και τις αιτίες που το εξέθρεψαν, ούτε τους νεκρούς που άφησε πίσω της η νεοναζιστική συμμορία», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επισημαίνει ότι «ο δημοκρατικός κόσμος, με τη δυναμική του παρουσία στο Εφετείο, ζητάει την παραδειγματική καταδίκη των μελών της φασιστικής οργάνωσης» και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, ώστε να κλείσει οριστικά ο κύκλος της εγκληματικής βίας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι όμως «η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη όλων μας δεν σταματά στις αίθουσες των δικαστηρίων», για να υπογραμμίσει: «Ειδικά σήμερα που, με αφορμή το προσφυγικό, κάποιοι καλλιεργούν ακροδεξιά αντανακλαστικά ταΐζοντας έτσι το αυγό του φιδιού, η καθημερινή δράση, προκειμένου οι ιδέες και οι πρακτικές της Χ.Α. να οδηγηθούν οριστικά στη λήθη, είναι καθήκον όλων μας».

Κουτσούμπας: Η δίκη της Χρυσής Αυγής καθυστέρησε με ευθύνη των κυβερνήσεων - Όχι στον εφησυχασμό

H δίκη της Χρυσής Αυγής «καθυστέρησε με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν έλυνε ζητήματα και πρακτικής υφής», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».
«Τέλος πάντων, είναι καλό που φθάνουμε στο τέλος αυτής της δίκης, πρέπει να καταδικαστεί η ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, αποδεδειγμένα πλέον και στη συνείδηση του λαού, αλλά όπως φαίνεται και από την ακροαματική διαδικασία και στο δικαστήριο αποδεικνύεται αυτό».
Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε ωστόσο ότι αυτή η εξέλιξη δεν «σημαίνει ότι πρέπει ως λαός, ως κοινωνία, να επαναπαυόμαστε γύρω από τέτοια φαινόμενα, ρατσιστικά, φασιστικά, πολύ περισσότερο ναζιστικά που οδηγούν από την ίδια την ιδεολογία και πρακτική τους σε εγκλήματα όπως αυτό που θρηνήσαμε με τον Παύλο Φύσσα, με μετανάστες και την εγκληματική επίθεση που έγινε σε συνδικαλιστές, στελέχη του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης